Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA houdt Ferrari in de gaten met verbeterde software

De FIA is ervan overtuigd dat het het ingewikkelde ERS-systeem van Ferrari voortaan beter kan monitoren. Nieuwe software moet de FIA daarbij helpen.

Ferrari hanteert een ingewikkeld twin-batterij ERS-systeem. Dit systeem is compleet anders dan dat van andere teams en dus trokken die de rivaliserende teams de legaliteit ervan in twijfel. Hoewel de FIA heeft aangegeven dat Ferrari niets verkeerd doet, blijft het Ferrari en de werking van haar ERS-systeem nauwgezet volgen: "We weten dat de Ferrari in orde was, maar dat heeft heel wat inspanningen gekost. In de toekomst zetten we extra meetinstrumenten in om alles sneller en overzichtelijker in kaart te brengen" , aldus FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting.

Omdat Ferrari de FIA er dus al van overtuigd heeft dat ze niets verkeerd doen, zijn de extra metingen niet bedoeld om vals spel te achterhalen, maar om het ingewikkelde systeem nóg beter te begrijpen. "We hebben ons echt moeten inspannen om ervan overtuigd te raken dat de energie richting de MGU-K van Ferrari volgens de richtlijnen wordt aangeleverd. Dat was een lastige procedure en duurde veel te lang. Met de nieuwe software kunnen we dergelijke controles veel sneller en beter uitvoeren."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'