© Ferrari

Nieuwsoverzicht

FIA houdt Ferrari in de gaten met verbeterde software

31 mei 2018 10:00 Jan van der Burgt 0 reacties
De FIA is ervan overtuigd dat het het ingewikkelde ERS-systeem van Ferrari voortaan beter kan monitoren. Nieuwe software moet de FIA daarbij helpen.

FIA wil werking Ferrari's ERS beter begrijpen

Ferrari hanteert een ingewikkeld twin-batterij ERS-systeem. Dit systeem is compleet anders dan dat van andere teams en dus trokken die de rivaliserende teams de legaliteit ervan in twijfel.

Hoewel de FIA heeft aangegeven dat Ferrari niets verkeerd doet, blijft het Ferrari en de werking van haar ERS-systeem nauwgezet volgen: "We weten dat de Ferrari in orde was, maar dat heeft heel wat inspanningen gekost. In de toekomst zetten we extra meetinstrumenten in om alles sneller en overzichtelijker in kaart te brengen", aldus FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting.

Omdat Ferrari de FIA er dus al van overtuigd heeft dat ze niets verkeerd doen, zijn de extra metingen niet bedoeld om vals spel te achterhalen, maar om het ingewikkelde systeem nóg beter te begrijpen.

"We hebben ons echt moeten inspannen om ervan overtuigd te raken dat de energie richting de MGU-K van Ferrari volgens de richtlijnen wordt aangeleverd. Dat was een lastige procedure en duurde veel te lang. Met de nieuwe software kunnen we dergelijke controles veel sneller en beter uitvoeren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen