Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA komt met formele afwijzing Herta en legt uit waarom Red Bull-plan niet doorgaat

Red Bull had een mogelijk Formule 1-debuut van Colton Herta al zo goed als opgegeven. De IndyCar-rijder heeft niet genoeg superlicentiepunten en een vrijstelling is niet mogelijk. Dit bevestigt de FIA nu ook.

Herta
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull hoopte enkele weken geleden nog op een Formule 1-debuut voor Colton Herta bij zusterteam AlphaTauri, maar volgens de regels was dit niet mogelijk. Een coureur moet namelijk voldoende punten op zijn of haar superlicentie hebben om te debuteren in de koningsklasse. Herta heeft te weinig punten, ondanks ruime ervaring in de IndyCar-raceklasse.

De Amerikaan kan volgens de reglementen dus niet debuteren in de F1 en zal in 2023 niet op de grid staan. Een woordvoerder van de FIA bevestigt aan RacingNews365: "Er is een onderzoek ingesteld via de juiste kanalen, wat ertoe heeft geleid dat de FIA nu bevestigt dat Colton Herta niet over het vereiste aantal punten beschikt om een superlicentie te krijgen."

FIA wil geen regels veranderen voor Herta

Herta heeft meerdere seizoenen IndyCar achter zijn naam staan, maar komt alsnog niet in aanmerking voor een superlicentie. Een debuut bij AlphaTauri was hierdoor al niet meer het plan van Red Bull. In theorie kon Herta nog punten bij elkaar sprokkelen in een lage klasse tijdens de winter series, maar via een enorme omweg een superlicentie krijgen zag ook de Oostenrijkse renstal niet zitten.

Met het uitblijven van een vrijstelling komt er vooralsnog een einde aan de F1-plannen van Herta. Een woordvoerder van de FIA geeft ook uitleg waarom er geen uitzondering wordt gemaakt voor de Amerikaan. "De FIA herziet voortdurend haar reglementen en procedures, ook met betrekking tot het in aanmerking komen voor een superlicentie, waarbij de belangrijkste factoren de veiligheid, ervaring en prestaties in de context van het traject zijn."

Ook interessant:

Deze indrukwekkende records kan Verstappen dit seizoen verbreken

Max Verstappen heeft al enkele records op zijn naam staan. Dit seizoen zou de Nederlander daar nog een hele bak aan indrukwekkende records aan toe kunnen voegen. Het gaat hier niet meer om de records van 'jongste ooit', maar om records die op naam staan van grote jongens als Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. In onderstaande video vertelt Joris Mosterdijk welke records Verstappen kan verbreken.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"