Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA komt met 'structurele veranderingen en actieplan' na ophef omtrent GP Abu Dhabi

De FIA heeft deze maandag nog niet de resultaten van haar uitvoerige analyse naar de seizoensfinale van 2021 gedeeld met de teams, ook al was dat vooraf wel aangekondigd. Later deze week komt het met concrete plannen.

Voorafgaand aan de vergadering van de F1-commissie had de FIA bekend gemaakt dat men daar de resultaten van het onderzoek naar alle gebeurtenissen in Abu Dhabi zou delen met de teams, die allen zetelen in de desbetreffende commissie. Dat is echter niet gebeurd, zo wordt duidelijk na de vergadering. Alhoewel de seizoensfinale van 2021 wel uitvoerig is besproken, zijn nog geen conclusies getrokken en gedeeld met alle partijen.

FIA-president neemt feedback mee

De feedback die de nieuwe FIA-president, Mohammed ben Sulayem, tijdens de vergadering kreeg van alle teambazen, wil hij namelijk nog meenemen in zijn analyse over de gebeurtenissen tijdens de race op het Yas Marina-circuit. Later in de week zal de FIA communiceren over de resultaten daarvan. Daaruit voortvloeiend zal de mondiale autosportbond het nieuws over 'structurele veranderingen en een actieplan' delen, zo laat het weten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"