Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

'FIA kwam poolshoogte nemen over legaliteit Red Bull, RB18 een rijdend laboratorium'

In Barcelona trok de Red Bull RB18, die tot dan toe zorgvuldig verborgen was gehouden, veel bekijks. Van rivaliserende teams, maar ook van de FIA. De hoge heren kwamen naar verluidt zelf even langs om de legaliteit van de nieuwe auto van Max Verstappen te checken.

Brawn Marko Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vele monden vielen open bij het zien van de Red Bull RB18, enerzijds van verwondering, anderzijds van verbazing. Als Red Bull door de langere doorontwikkeling van de RB16B al in heeft moeten leveren op de nieuwe auto van 2022, dan was daar niets van de zien. De auto van Max Verstappen oogde spectaculair en revolutionair. Het viel F1-journalisten al op dat die ene auto alle snufjes van alle andere auto's gecombineerd bevatte.

Dat gegeven nodigde de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport er al toe uit de RB18 te typeren als 'een rijdend laboratorium'. "Ze hebben daar niet alleen te maken met het grote talent van Verstappen, maar ook met dat van ontwerper Adrian Newey. De auto ziet er robuuster uit dan ooit en heeft menig mond doen openvallen met de manier waarop ze de nieuwe F1-regels hebben geïnterpreteerd."

Tekst gaat verder onder afbeelding.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

FIA had speciale aandacht voor achterzijde Red Bull RB18

"De auto wordt dan ook goeden bekeken door de engineers van de concurrenten, maar ook door de FIA en de Formule 1", vervolgt de publicatie. "Ross Brawn en Pat Symonds kwamen al langs om poolshoogte te nemen in de garage van Red Bull om te zien of de auto wel legaal was."

Volgens de krant lag de belangrijkste focus van het tweetal op de achterkant van de bolide: "Men keek met name naar de achterwielophanging die er revolutionair uitziet. Deze kan zo gebouwd zijn dat men porpoising (lees hier wat dat inhoudt) beter onder controle weet te houden, zonder dat dat ten koste gaat van het ground effect."

De Italianen zien echter een mogelijk nadeel van al die innovaties: "Er blijven misschien wel wat vraagtekens bestaan over de betrouwbaarheid van de RB18, aangezien Sergio Perez een halve dag verloor door problemen met de versnellingsbak. Mogelijk is dat een gevolg van het feit dat Red Bull zo extreem de grenzen opgezocht heeft."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen