Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Russische karter moet vrezen voor lange schorsing na Hitler-groet op podium

De FIA onderzoekt een jonge karter, die op het podium na een race in Portugal een wel heel ongepast gebaar maakte.

Na een kartrace van het European Karting Championship in Portugal behaalde de jonge Russische coureur Artem Severiukhin het podium. De 15-jarige karter, die uitkomt onder de Italiaanse vlag omdat Russen uitgesloten zijn van het kampioenschap, maakte een Hitlergroet (fascistisch gebaar) tijdens de podiumceremonie.

Na het gebaar barst de coureur in lachen uit. Het veiligheidsorgaan bracht al snel een statement naar buiten: "De FIA bevestigt dat er direct een onderzoek is gestart naar het onaanvaardbare gedrag van Mr. Artem Severiukhin dat plaatsvond tijdens de podiumceremonie voor het OK Championship op het Kartodromo Internacional do Algarve in Portugal."

"De FIA zal binnenkort communiceren over vervolgstappen welke genomen worden in dit geval." De precieze straf is nog niet bekend, maar een lange schorsing of zelfs uitsluitsel van het kampioenschap behoort tot de mogelijkheden.

Update 15:54 uur:
Ward Racing, het kartteam van Severiukhin, heeft laten weten de individuele actie van de coureur te veroordelen. Het team laat weten het contract met de coureur te ontbinden per direct. Het Zwitserse team laat weten de invasie van Rusland in Oekraïne te veroordelen en te racen met 'No War' stickers op de helmen.

Daarnaast reizen drie Oekraïense families met het team mee omdat ze geen thuis hebben om naar terug te reizen. Het gebaar van de Russische karter is daarom extra ongepast en het team ziet geen andere mogelijkheid dan het contract per direct te verscheuren.

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"