Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

FIA onderzoekt terugkeer grindbak op Monza: "We kijken naar alle opties"

De situatie rond de befaamde laatste bocht van het circuit van Monza, Parabolica, leverde een bizarre crash en de nodige discussie op tijdens het afgelopen Formule 1-weekend. Reden genoeg voor wedstrijdleider Michael Masi om naar oplossingen te kijken, zoals de terugkeer van een lading grind.

Parabolica Red Bull 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

In de eerste Formule 3-race tijdens het Italiaanse Grand Prix-weekend vloog Alex Peroni door de lucht, nadat hij gelanceerd werd over een drempel die moet voorkomen dat coureurs de bocht Parabolica te wijd nemen.

F1-wedstrijdleider Michael Masi laat na het weekend weten aan onder meer RacingNews365 dat er naar alternatieven gekeken gaat worden: "We overwegen alle mogelijkheden, in elk geval richting volgend jaar, ook middels onze simulaties. Op het circuit van Spa-Francorchamps hadden we al timing loops neergelegd waarmee we kunnen bijhouden of iemand niet teveel van de baan wijkt, dan worden rondetijden automatisch verwijderd."

De Australiër beseft dat de oude situatie rond Parabolica - toen er nog geen asfalt aan de buitenkant lang maar een grindbak - misschien effectiever is: "Ik heb ook recent begrepen dat dat eerst zo was. We bekijken alles mogelijkheden - van een meer grind tot misschien wel een dubbele kerb. Er speelt van alles mee."

Masi was zelf snel ter plaatse na het ongeluk van Peroni om de vermaledijde kerb te inspecteren en laten verwijderen. Hij bestrijdt echter dat het object geen goed middel is om te voorkomen dat coureurs buiten de baan treden: "We kunnen hier niet generaliseren, ik beschouw dit écht als een freak accident. Verder is het altijd afhankelijk van zaken als bochtensnelheden en andere situaties. Vergeet niet dat deze kerb er al twee of drie jaar lag."

Luister nu de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken