Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

FIA onderzoekt terugkeer grindbak op Monza: "We kijken naar alle opties"

De situatie rond de befaamde laatste bocht van het circuit van Monza, Parabolica, leverde een bizarre crash en de nodige discussie op tijdens het afgelopen Formule 1-weekend. Reden genoeg voor wedstrijdleider Michael Masi om naar oplossingen te kijken, zoals de terugkeer van een lading grind.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

In de eerste Formule 3-race tijdens het Italiaanse Grand Prix-weekend vloog Alex Peroni door de lucht, nadat hij gelanceerd werd over een drempel die moet voorkomen dat coureurs de bocht Parabolica te wijd nemen.

F1-wedstrijdleider Michael Masi laat na het weekend weten aan onder meer RacingNews365 dat er naar alternatieven gekeken gaat worden: "We overwegen alle mogelijkheden, in elk geval richting volgend jaar, ook middels onze simulaties. Op het circuit van Spa-Francorchamps hadden we al timing loops neergelegd waarmee we kunnen bijhouden of iemand niet teveel van de baan wijkt, dan worden rondetijden automatisch verwijderd."

De Australiër beseft dat de oude situatie rond Parabolica - toen er nog geen asfalt aan de buitenkant lang maar een grindbak - misschien effectiever is: "Ik heb ook recent begrepen dat dat eerst zo was. We bekijken alles mogelijkheden - van een meer grind tot misschien wel een dubbele kerb. Er speelt van alles mee."

Masi was zelf snel ter plaatse na het ongeluk van Peroni om de vermaledijde kerb te inspecteren en laten verwijderen. Hij bestrijdt echter dat het object geen goed middel is om te voorkomen dat coureurs buiten de baan treden: "We kunnen hier niet generaliseren, ik beschouw dit écht als een freak accident. Verder is het altijd afhankelijk van zaken als bochtensnelheden en andere situaties. Vergeet niet dat deze kerb er al twee of drie jaar lag."

Luister nu de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Italië 2019

Volg hier het belangrijkste nieuws over de Italiaanse Grand Prix, de thuisrace van Ferrari.

0 reacties

    Hamilton 'Wereldkampioen eist honderden miljoenen van Mercedes'