Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

FIA pleit Aston Martin vrij na 'Red Bull-kopie'

De veelbesproken upgrade van de Aston Martin AMR22 voldoet volgens de FIA aan de reglementen. De vernieuwde wagen van Sebastian Vettel en Lance Stroll vertoont grote gelijkenissen met de Red Bull RB18 van Max Verstappen en Sergio Perez.

De Aston Martin-upgrade hield de gemoederen bezig, want de sidepods en koeling van de auto leken plots toch bijzonder veel op de RB18 van Red Bull. De FIA onderzocht de zaak en kwam met een statement na een onderzoek.

De FIA heeft voorafgaand aan het evenement een routinecontrole uitgevoerd van de geplande aerodynamische upgrade van het Aston Martin-team voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje van 2022. Tijdens dit proces werd duidelijk dat een aantal aspecten van de Aston Martin leken op die van een concurrent (Red Bull, red.). De FIA stelde daarom een onderzoek in om na te gaan of artikel 17, lid 3, van de technische reglementen werd nageleefd, en met name of er sprake was van 'Reverse Engineering' en mogelijke illegale overdracht van intellectuele eigendom.

Beide teams werkten volledig mee met de FIA aan dit onderzoek en verstrekten alle relevante informatie. Het onderzoek, dat CAD-controles en een gedetailleerde analyse van het door Aston Martin toegepaste ontwikkelingsproces omvatte, bevestigde dat er geen overtredingen waren begaan, en de FIA is dan ook van oordeel dat de aerodynamische upgrades van Aston Martin in overeenstemming zijn met de voorschriften.

"Artikel 17.3 definieert en verbiedt specifiek 'Reverse Engineering', d.w.z. het digitale proces waarbij foto's (of andere gegevens) worden omgezet in CAD-modellen, en verbiedt de overdracht van intellectuele eigendomsrechten tussen teams, maar evenzeer staat dit artikel toe dat auto-ontwerpen worden beïnvloed door die van concurrenten, zoals dat in de Formule 1 altijd het geval is geweest. In de door ons verrichte analyse hebben wij bevestigd dat de door Aston Martin gevolgde processen in overeenstemming waren met de vereisten van dit artikel."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!