Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA-president: "De Formule 1 kampt met een groot probleem"

Voormalig Ferrari-teambaas Jean Todt is sinds 2009 de president van de FIA. In die functie hekelt hij de spagaat waarin de autosport zich bevindt met enige regelmaat.

Jean Todt
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Jean Todt is een liefhebber van autosport in hart en nieren. Hij ziet niets liever dan coureurs die wiel aan wiel met elkaar duelleren, om uiteindelijk die coureur die dat het beste doet tot kampioen gekroond te zien worden. Helaas gaat het in de praktijk vaak anders, zo stelt Todt in gesprek met Racefans.

"We willen van een kampioen zien hoe goed hij als autocoureur is en niet zozeer hoe goed zijn auto is. Helaas is dat het probleem van de gemotoriseerde sporten anno nu. De sport zit in een spagaat. Want de Formule 1 is niet alleen een show voor de fans, maar ook een platform voor de ontwikkeling van moderne autotechnieken."

"Waar we in de autosport de coureurs het liefst keihard zien werken, willen we het de automobilist in het dagelijks leven zo gemakkelijk mogelijk maken. Tegenwoordig is de techniek zo ver dat de grootste kampioen zonder een goede auto toch niet uit de voeten kan."

Todt geeft om diezelfde reden desgevraagd aan dat hij geen fan is van de Roborace die volop in ontwikkeling is. In die klasse zullen geprogrammeerde racewagens het dus zonder coureurs tegen elkaar opnemen: "Ik zeg niet dat er helemaal geen plaats is voor zo'n kampioenschap, maar het is niet iets waar ik dagelijks van droom. Ik heb er geen behoefte aan om auto's zonder rijders tegen elkaar te zien racen."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje