Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA-president: 'De Halo komt er hoe dan ook'

Hoewel de Formule 1-auto's pas vanaf maart volgend jaar met de Halo zijn uitgerust, is het nieuwe onderdeel al maanden hét onderwerp van gesprek. De Halo wordt door bijna iedereen bestempeld als 'overbodig' en 'lelijk', maar de FIA is blij dat de cockpitbescherming geïntroduceerd wordt volgend seizoen.

De afgelopen maanden klaagden de teams steen en been over het nieuwe onderdeel, dat de nodige ongemakken met zich mee brengt. Zo wordt het zicht van de rijders flink beïnvloed, is het gewicht aan de hoge kant en kunnen coureurs niet goed uitstappen. Daarnaast moet de constructie van de gehele auto op de schop om de zware Halo goed in te passen. FIA-president Jean Todt is echter zeker van zijn zaak en gaat de beslissing zeker niet terugdraaien. "De Halo komt er hoe dan ook" , zegt Todt stellig tegen Speed Week.

"De Halo komt volgend jaar en gaat ook niet meer weg, omdat het een grote bijdrage aan de veiligheid levert" , vervolgt Todt. "Het is gewoon een volgende evolutie in de ontwikkeling van de Formule 1." Toch staat Todt wel open voor 'andere oplossingen', mochten die in de toekomst worden aangeboden. "Het is natuurlijk niet heilig. Als er andere oplossingen komen die meer veiligheid kunnen bieden, zullen we daar zeker naar kijken" , aldus Todt.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje