Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mohammed Ben Sulayem

FIA-president hekelt afgerond intern onderzoek: "Ik heb niets te verbergen!"

Mohammed Ben Sulayem heeft in China op de aanklachten rond zijn persoon gereageerd. De FIA-president haalt uit naar de klokkenluiders én de publieke opinie.

Mohammed Ben Sulayem
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het onderzoek naar Mohammed Ben Sulayem was de afgelopen tijd een groot gespreksonderwerp in de Formule 1. De FIA-president zou persoonlijk ingegrepen hebben tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië én Las Vegas in 2023. Wat volgde was een intern onderzoek vanuit de FIA, waarin Ben Sulayem uiteindelijk vrijgesproken werd. Er werd geen bewijs gevonden en de zaak was daarmee afgedaan. Ben Sulayem haalt nu zelf hard uit naar de publieke opinie én de klokkenluiders die de zaak aan het licht brachten.

"Ik had graag gezien dat de aanklachten tegen mij slechts bij beschuldigingen waren gebleven, maar in plaats daarvan werd ik rechtstreeks veroordeeld door de rechtbank van de publieke opinie", zo wordt Ben Sulayem gequoteerd door Gazzetta dello Sport, die verwijzen naar AFP. "Ik heb niets te verbergen en ik weet ook wie er achter dit alles zit, maar ik kan daar niets over zeggen."

Ben Sulayem had graag gezien dat er met hem gesproken werd. "Ze hadden noch de moed, noch de vastberadenheid om naar mij toe te komen. Ik kan je recht in de ogen kijken en je vertellen dat ik een sportman ben en dat ik de regels respecteer. Er zijn regels en die respecteer ik. Als ik ze niet respecteerde, zou ik hier dan zijn? Nooit! "Ik ben trots op mijn werk en ik ben overweldigd door de steun van de FIA-leden."

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen