Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA-president reageert op onderzoek naar Horner

Mohammed Ben Sulayem, de FIA-president, heeft kort gereageerd op het onderzoek naar Christian Horner. Hij vindt dat de FIA geen olie op het vuur moet gooien.

Horner Ben Sulayem Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In februari werd bekend dat er onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner was gestart. De Brit zou grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond, waarna er een klacht tegen hem werd ingediend. Een externe advocaat oordeelde dat er niets aan de hand was en in een verklaring liet Red Bull GmbH weten dat de zaak gesloten was.

Toch hield het daar niet op. Andere teambazen, denk aan Toto Wolff (Mercedes) en Zak Brown (McLaren), vonden dat er meer transparantie moest komen en wezen ook naar de FIA. De mondiale autosportbond zou een grotere rol moeten spelen. Mohammed Ben Sulayem, de FIA-president, reageert.

"Het spijt me voor alle partijen die bij deze zaak betrokken zijn", zo wordt Ben Sulayem gequoteerd door Gazzetta dello Sport, die verwijzen naar AFP. "Maar de FIA staat buiten dit alles. We kunnen geen olie op het vuur gooien. Ik heb vertrouwen in het onderzoek dat is uitgevoerd. De andere partij heeft het recht om in beroep te gaan, maar heeft de FIA hier iets mee te maken? Ik denk het niet."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez