FIA-president Todt: "Marchionne een gigant in de auto-industrie"

26 jul. 2018 12:50 René Oudman 0 reacties
De president van de internationale autosportbond, Jean Todt, heeft gereageerd op het overlijden van Sergio Marchionne. De voormalig president van de FIAT-Chrysler Group en directeur van Ferrari blies gisteren (woensdag) zijn laatste adem uit. Een hersenembolie werd de 66-jarige Italiaan fataal. Todt heeft niets dan goede woorden voor Marchionne.

"Met groot verdriet heb ik kennis moeten nemen van het feit dat Sergio Marchionne, tragisch en zeer onverwachts, is overleden", liet Todt in een persverklaring weten. "Sergio was een gigant in de auto-industrie en heeft ontzettend veel betekend voor de autosport. Hij gaf alles voor de FIAT-Chrysler Group en heeft veel energie in het F1-project van Ferrari gestoken." Marchionne werd als een van de leidende figuren in de resurrectie van Ferrari gezien: onder zijn bewind vond de Scuderia de weg naar de top terug, en werden er meerdere Grand Prix-zeges geboekt.

"Sergio was een man met lef, moedig, onconventioneel en vooruitstrevend. Als hooggeplaatst lid van de FIA F1 Strategy Group en de FIA High-Level Panel for Road Safety had hij een belangrijke stem om wat betreft de toekomst van de Formule 1. Zijn overlijden is een groot verlies", klinkt een bedroefde Todt. "Namens de FIA-gemeenschap wil ik de familie van Sergio condoleren en hen, alsmede zijn vrienden en collega's bij de FIAT-Chrysler Group en Ferrari, sterkte wensen in deze moeilijke tijd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen