Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA reageert op beschuldigingen aan adres president

FIA-president Mohammed Ben Sulayem ligt onder vuur, na beschuldigen van seksisme en pesterijen. De FIA zegt dat er geen klachten tegen de president zijn ontvangen.

Dinsdag kwam naar buiten dat FIA-president Mohammed Ben Sulayem beschuldigd zou zijn van seksisme en pesterijen . The Telegraph meldde dat de FIA niet zou hebben ingegrepen. Dit ondanks een brief van voormalig medewerker Shaila-Ann Rao waarin diverse incidenten, waarbij zij ook van de slachtoffers zou zijn, worden benoemd. Een woordvoerder van de FIA reageert tegenover RacingNews365 op de geruchten. "De FIA neemt beschuldigingen van misbruik zeer serieus en behandelt alle klachten aan de hand van degelijke en duidelijke procedures. Als onderdeel hiervan heeft de FIA een anti-intimidatiebeleid, een anonieme klokkenluidersregeling en een onderzoeksprocedure. Alle medewerkers worden hiervan op de hoogte gebracht via een introductie en regelmatige training", trapt de woordvoerder af.

Wederzijds overeengekomen

Over de beschuldigingen aan het adres van Mohammed Ben Sulayem wil de woordvoerder echter inhoudelijk niets zeggen. "Wat de specifieke beschuldigingen van Shaila-Ann Rao betreft, is de juiste procedure gevolgd, met minnelijke onderhandelingen door de voorzitter van de Senaat. Als gevolg daarvan zijn er geen zaken voorgelegd aan de ethische commissie. Zoals eerder vermeld, zijn beide partijen overeengekomen dat zij haar functie in november 2022 zou neerleggen en zijn wederzijds privacyvoorwaarden overeengekomen, zoals gebruikelijk is in het bedrijfsleven." Volgens de woordvoerder zijn andere beschuldigingen aan het adres van de FIA-voorzitter niet bekend. "Wat de andere aantijgingen betreft, zijn er geen klachten tegen de voorzitter ontvangen." De FIA is al bezig de hele organisatie door te lichten om zo een veilig werkklimaat te creëren. "Mocht de Ethische Commissie van de FIA een klacht ontvangen van een personeelslid, dan wordt die op een uitgebreide manier behandeld door ons panel van onafhankelijke verkozen leden van de ethische commissie dat sinds 2012 bestaat."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"