Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA schaft omstreden helmregel af in Formule 1

Het staat de Formule 1-coureurs vanaf heden weer vrij om naar hartenlust van helmdesign te wisselen gedurende het seizoen. Alle restricties op dat gebied zijn opgeheven.

De regel in de Formule 1 dat Formule 1-coureurs het hele seizoen met hetzelfde helmdesign moeten rijden, sneed wel ooit hout. Het kwam de herkenbaarheid van de coureurs ten goede in een tijd dat bijvoorbeeld de startnummers nog niet prominent op de auto's stonden.

Ja, er mocht eens per seizoen een afwijkende helm gebruikt worden voor bijvoorbeeld een bijzondere gelegenheid, maar met die regel werd niet heel zorgvuldig omgesprongen. Zo was Daniil Kvyat zeer teleurgesteld dat hij zijn speciale Rusland-helm niet mocht gebruiken tijdens zijn thuisrace, omdat hij eerder in 2019 al een afwijkend design gebruikt had.

Dat terwijl Max Verstappen eerder in het seizoen in zowel Oostenrijk als België al met afwijkende kleurenschema's had gereden. Aan dat soort discussies komt nu een einde. Tijdens de bijeenkomst van de World Motor Sport Council is op vrijdag besloten dat Formule 1-coureurs weer volledig de vrije hand hebben in met welk helmdesign ze rijden.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen