Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA trekt voormalig McLaren-kopstuk aan om F1-teams onaangekondigd te controleren

Marianne Hinson liep al heel wat jaren mee in de Formule 1. Na een sabbatical gaat ze aan de slag bij de FIA, in een opvallende rol.

FIA logo 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Marianne Hinson is al zo'n 25 jaar actief in de Formule 1/autosport. In 1999 begon ze bij Jordan Grand Prix als Junior Aerodynamicist en door de jaren heen vervulde ze verschillende vergelijkbare rollen bij Toyota, Force India, Caterham en van 2013 tot mei 2023 bij McLaren. In haar laatste rol was ze afdelingshoofd bij McLaren op het vlak van aerodynamica.

Na een klein jaar aan de zijlijn gaat ze nu aan de slag bij de FIA. Daar gaat ze zich bezighouden met het controleren van de F1-teams. Dat betekent (onaangekondigde) bezoeken en het inspecteren van ontwerpen om te zien of iedereen zich netjes aan de technische reglementen en andere voorschriften, zoals het gebruik van de windtunnel, houdt.

"Dit wordt anders!", roept ze aan het begin van haar nieuwe avontuur. "Na bijna 10 jaar bij McLaren en in totaal 23 jaar bij andere F1-teams, ga ik iets anders doen. Ik heb genoten van een pauze, maar ik kon niet lang wegblijven van F1. Ik ga bij de FIA als Head of Technical Audit werken!"

"Van stroper naar parkwachter, zo hoor ik anderen deze stap omschrijven", lacht ze. "Maar dan klinkt het alsof ik vroeger snode plannen had, maar dat is niet het geval! Ik kijk er in ieder geval naar uit om aan de slag te gaan en weer bekende gezichten te zien tijdens mijn bezoeken. Al laat ik jullie nooit van tevoren weten dat ik kom", knipoogt ze. "Wees lief voor ons, we doen het voor de sport", aldus Hinson.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'