© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

FIA verrast door massale kritiek op Halo

06 dec. 2017 13:12 Ruud Dimmers 1 reacties
De extra hoofdbescherming die volgend jaar in de Formule 1 zijn intrede doet, genaamd Halo, krijgt volop kritiek van teams, coureurs en fans. De FIA is verrast door de stormloop aan kritiek.

Jean Todt: 'De Halo is er om de veiligheid te vergroten voor de coureurs'

FIA-president Jean Todt laat weten verrast te zijn door de massale kritiek op de Halo. Volgens de Fransman komt de nieuwe cockpitbescherming de veiligheid van de coureurs ten goede.

"Ik ben compleet verrast, want voor mij is de Halo slecht een kleine verandering. Wel een die een groot voordeel op kan leveren op het gebied van de veiligheid."

"Ik ben gefascineerd door alles was ik gehoord heb na de introductie van de Halo in de Formule 1. Dit is een proces wat min of meer normaal is om de veiligheid in de singleseaters te verbeteren."

Volgens Todt richt de kritiek zich voornamelijk op de Formule 1. Vanuit andere raceklassen is beduidend minder kritiek te horen.

"Ik begrijp dat de F1 de top van de autosport is. Jullie, media, zijn veel massaler te horen als het over de F1 gaat. In andere klassen wordt de Halo ook geïntroduceerd, maar daar kwamen nauwelijks reacties op."

"Voor mij staat voorop dat de Halo het racen veiliger maakt voor de coureurs. Dit is de beste oplossing die de engineers tot op heden hebben gevonden. Er zijn twee varianten onderzocht (shield en Halo red.), maar de Halo behaalde verreweg de beste resultaten."

Veel fans en coureurs vinden de Formule 1 al veilig genoeg. Binnen de F1-coureurs zijn de meningen verdeeld. Extra veiligheid wordt door velen toegejuicht, maar het uiterlijk van de Halo heeft een grote impact op de auto's. Max Verstappen is fel tegenstander van de Halo, volgens hem hoort 'het ding' niet thuis op een F1-auto.

"Autosport is nu veel minder gevaarlijk dan voorheen, maar het blijft een gevaarlijke sport. Alles wat we kunnen doen om de auto's veiliger te maken en de coureurs meer veiligheid te bieden zullen we aangrijpen", sluit Todt af.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen