Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

FIA verzocht 'gezond verstand' te gebruiken bij F1-sieradenverbod

Pierre Gasly spreekt zich uit over het verbod op sieraden. De FIA moet volgens de Fransman wat meer in gesprek gaan met de coureurs om onenigheden te voorkomen.

Pierre Gasly
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

AlphaTauri-coureur Pierre Gasly spreekt zich uit over het veelbesproken verbod op sieraden en laat weten dat het voor hem een geval is van 'het gebruiken van gezond verstand'. Formule 1-wedstrijdleider Niels Wittich heeft het verbod, dat sinds 2005 al actief is, aangekaart en een controle door de FIA op sieraden is sinds Miami een gewoonte geworden.

Volgens Lewis Hamilton was het onmogelijk om in zo'n kort tijdsbestek sommige van zijn piercings te laten verwijderen, waardoor hij vrijstelling kreeg voor de Grand Prix van Spanje. Voor de volgende Grand Prix in Monaco dient de Mercedes-coureur wel al zijn piercings verwijderd hebben. Maar of dat ook gaat gebeuren is nog maar de vraag. "Als ik een vrijstelling krijg voor de race in Miami, dan krijg ik die voor het hele jaar", zij hij strijdvaardig.

'Een kwestie van gezond verstand gebruiken'

Voor Gasly is het dragen van sieraden voor hem meer dan het dragen van accessoires. Hij heeft het over een religieus object dat hij graag bij zich draagt als hij in de auto stapt. De Fransman laat aan de media, waaronder RacingNews365, weten: "Ik heb mijn overtuigingen, andere hebben hun overtuigingen en andere jongens weer willen sieraden dragen om andere redenen."

"Dat is mijn gevoel en mijn visie. Het is meer het houden van een open gesprek over wat er gedaan kan worden. Ik denk dat het voor mij meer een kwestie is van gezond verstand gebruiken", vervolgt de AlphaTauri- coureur.

De discussie rondom het verbod wordt volgens Gasly daarbij allemaal groter gemaakt dan dat het daadwerkelijk is. "Uiteindelijk hebben we het over een heel klein onderwerp. We maken er een behoorlijk groot verhaal van en er is behoorlijk veel ophef over."

Meer communicatie tussen de coureurs en de FIA

De 26-jarige coureur zou graag willen zien dat de FIA een gesprek aangaat met de coureurs om tot een oplossing te komen, voordat er zomaar zaken worden bepaald.

"Het gaat al jaren goed en ineens verandert er een hoop dit jaar. Vergeleken met vorig jaar is er veel veranderd in de regelgeving en de manier waarop alles wordt gecontroleerd. Ik denk dat we het als coureurs allemaal wel eens zijn over het feit dat we graag meer communicatie willen over wat wij goed vinden en wat de FIA goed vindt, om zo te proberen een soort compromis te vinden."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023