Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA waarschuwt voor chaos bij verdeeldheid over F1-reglementen voor 2019

De FIA roept de teams op unaniem akkoord te gaan met de voorgestelde aanpassingen voor de regels van 2019. Het oorspronkelijke voorstel werd erg snel opgesteld, waardoor enkele hiaten moeten worden gecorrigeerd.

Sinds het vaststellen van de nieuwe reglementen voor 2019 is er in een aantal bijeenkomsten gesproken over het finetunen van de reglementen en het dichten van enkele mazen. De voorstellen die daar uit voortkomen moeten unaniem worden goedgekeurd, aangezien de deadline waarbij een meerderheid voldoende is met 30 april ruim is verstreken. "We gaan zien of iedereen tevreden is met de voorstellen zoals we die nu aan de hand van feedback van teams hebben opgesteld en gepubliceerd" , zo laat FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting in gesprek met Autosport.com weten.

Mocht er echter geen unaniem akkoord worden bereikt, dan wil dat niet zeggen dat de Formule 1 opgescheept zit met veel te vrij te interpreteren reglementen: "In dat geval gaan we de reglementen stap voor stap bijschaven met technische richtlijnen. Dat kan vrij onoverzichtelijk worden, dus ik denk dat we er met zijn allen op in moeten zetten de reglementen direct voor iedereen in één document vast te leggen. Het komt vast allemaal goed." De aanpassingen van de reglementen richten zich vooral op de vraag waar op de auto de teams de ruimte hebben om het bodywork uit te bouwen en waar niet.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi