Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Masi

FIA: "Wedstrijdleiding keek wel degelijk naar incident Verstappen en Raikkonen"

In de eerste bocht van de Grand Prix van België reden Max Verstappen en Kimi Raikkonen tegen elkaar aan. Er werd geen straf uitgedeeld, maar dat neemt niet weg dat er wel door de wedstrijdleiding naar het incident is gekeken.

Verstappen Belgie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op de vraag van RacingNews365 of men zich na het incident in de eerste bocht heeft gebogen over de schuldvraag, antwoordt wedstrijdleider Michael Masi bevestigend.

"We hebben er naar gekeken, zodra de safety car weer naar binnen kwam. We hebben echter besloten dat omdat het om de eerste bocht van de eerste ronde ging en het een race-incident betrof", aldus Masi.

Gevraagd naar of Max Verstappen iets te verwijten valt op de manier waarop hij op redelijk hoge snelheid door Eau Rouge reed en of de FIA dat had kunnen voorkomen, geeft Masi te kennen dat het aan Verstappen was om de situatie goed in te schatten.

"Uiteindelijk kan alleen de coureur voelen hoe de auto er aan toe is. Wij hebben natuurlijk de zwarte vlag met de oranje stip om aan te tonen dat een auto schade heeft en dat de coureur naar binnen dient te komen, maar in dit geval was die schade voor niemand zichtbaar."

De Australiër vervolgt: "Indien een auto in de eerste ronde een voorvleugel verliest, dan is dat zichtbaar voor ons en kunnen we ingrijpen. Maar soms is het zelfs voor het team zelf moeilijk om de schade op afstand op te nemen."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten