Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA verwerpt kritiek Hamilton en schaart zich achter Verstappen

FIA-wedstrijdleider Michael Masi is het eens met Max Verstappen dat alle regels omtrent aanvallen en verdedigen duidelijk zijn uitgelegd. De opmerkingen van Lewis Hamilton wuift hij weg.

Na afloop van de Grand Prix van Brazilië was er veel ophef over de situatie tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Nederlander verdedigde zich met hand en tand tijdens de race op Interlagos en dat leidde dat veel vraagtekens bij zijn collega coureurs. Vooral het feit dat hij Hamilton buiten de baan forceerde, maar daarbij zelf ook buiten de baan kwam, riep veel vragen op. Nadat een right of review van Mercedes werd afgewezen en er dus definitief geen straf kwam, gingen de coureurs op vrijdagavond tijdens de drivers briefing in gesprek met wedstrijdleider Michael Masi van de FIA. Daar hoopten ze duidelijkheid te krijgen over de regels. Gevraagd naar dat gesprek riep Verstappen op zaterdag dat hij duidelijkheid had gekregen, terwijl Hamilton zei dat alles nog steeds verwarrend was. "Iedereen behalve Verstappen wilde duidelijkheid , maar het was niet heel duidelijk."

FIA is het niet eens met Hamilton

Als wedstrijdleider Michael Masi in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd naar de opmerkingen van de coureurs, is hij het niet eens met Hamilton. Hij schaart zich achter de woorden van Verstappen, die zei dat hij wel duidelijkheid had gekregen, maar benadrukte dat het lastig is voor de FIA om alles op dezelfde lijn te krijgen. "Alles is in mijn optiek, wat er van hen wordt verwacht, duidelijk gemaakt aan de coureurs. Sommigen zijn het er mee eens, sommigen niet. Dat is altijd zo. Sommigen zijn het er soms mee eens, sommigen zijn het er soms mee oneens. We hebben hen wat algemene duiding gegeven, maar ook hebben we benadrukt dat elke zaak apart zal worden bekeken."

Actie Verstappen op ander circuit mogelijk wel bestraft

Volgens Masi is dat altijd al zo geweest. "We zijn niet meer relaxed, maar we kijken apart naar elk incident. We hebben een panel van onafhankelijke stewards, in tegenstelling tot wat velen denken. Ik ben niet degene die de jury is." "We kijken er naar. Naar elk apart incident en bepalen of er verder onderzoek nodig is, waarna we bepalen of er wel of geen regels zijn overtreden", aldus Masi. Gevraagd of dezelfde actie van Verstappen op een ander circuit anders zou kunnen worden beoordeeld, bevestigt de Australiër dat. "Ja, dat is zeker mogelijk. Je moet naar de hele situatie en het hele scenario kijken. Dus ook naar de uitloopstroken, het weer, etc. etc."

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"