Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA wil standaard-versnellingsbak invoeren in de Formule 1

De FIA lijkt erop in te zetten om vanaf 2021 de Formule 1-teams met een standaard versnellingsbak te laten rijden. Het bestuursorgaan heeft een inschrijving geopend voor onafhankelijke partijen om dit onderdeel te leveren.

De Formule 1 gaat in 2021 in technisch en sportief opzicht flink op de schop. Mogelijk gaan de teams rijden met een standaard cassette, de binnenkant van de versnellingsbak.

De FIA heeft een inschrijving geopend voor partijen die dat onderdeel exclusief aan de F1-teams willen leveren. De inschrijving sluit op 15 maart aanstaande, waarna een beslissing van de FIA volgt tussen 15 en 30 april. Een dergelijke aanpassing van het reglement is een enorme verandering van koers voor de Formule 1, waarin teams normaal gesproken een auto compleet zelf bouwen en ontwerpen. De cassette zal vanaf 2021 mogelijk dus als een standaardonderdeel worden geleverd, de hele behuizing van de versnellingsbak en daarmee de verbinding met de achterwielophanging dienen de teams nog wel zelf te ontwerpen. In een statement legt de FIA uit waarom het dit standaardonderdeel wil invoeren: "Zodoende kunnen we garanderen dat alle auto's over topmateriaal beschikken, zonder dat de kosten de pan uit rijzen." "Het onderdeel kan bovendien enkele jaren achter elkaar ingezet worden, waardoor de enorme ontwikkelingskosten teruggedrongen kunnen worden.'

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'