Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA wil uiterlijk Halo in de Formule 1 verbeteren

De Halo cockpitbescherming werd de afgelopen maanden fel bekritiseerd door coureurs en fans. Autosportbond FIA laat weten dat het ontwerp de komende jaren op de schop gaat, zodat het beter past bij de Formule 1.

Er zijn maar weinig mensen die de Halo een mooie noviteit vinden in de Formule 1. Zo ook de FIA zelf niet. Het autosportorgaan geeft aan dat de Halo in de toekomst nog van vorm zal veranderen, onder andere om het uiterlijk van de auto te verbeteren. "We willen de Halo op een tweetal punten verbeteren" , zo legt Laurent Mekies van de FIA uit. "We willen het voorste dragende element versmallen om het zicht van de coureurs te verbeteren. Daarnaast moet het geheel beter en fraaier verwerkt worden in totaalontwerp van de wagen."

Mekies geeft aan dat de voorgenomen aanpassingen een tweede fase inluiden, waar fase één zich primair richtte op snelle introductie in zowel de Formule 1 en Formule 2. Nu men daarin is geslaagd, kan men volgens Mekies verder gaan kijken. "We bevinden ons nu in een goede situatie. Alles is goed en snel ingevoerd, waardoor er nu wat meer tijd en ruimte vrijkomt voor research and development in de volgende fase."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"