© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

FIA wil uiterlijk Halo in de Formule 1 verbeteren

17 feb. 2018 07:30 Jan van der Burgt 0 reacties
De Halo cockpitbescherming werd de afgelopen maanden fel bekritiseerd door coureurs en fans. Autosportbond FIA laat weten dat het ontwerp de komende jaren op de schop gaat, zodat het beter past bij de Formule 1.

Autosportbond zet in op smaller en mooier ontwerp

Er zijn maar weinig mensen die de Halo een mooie noviteit vinden in de Formule 1. Zo ook de FIA zelf niet. Het autosportorgaan geeft aan dat de Halo in de toekomst nog van vorm zal veranderen, onder andere om het uiterlijk van de auto te verbeteren.

"We willen de Halo op een tweetal punten verbeteren", zo legt Laurent Mekies van de FIA uit. 

"We willen het voorste dragende element versmallen om het zicht van de coureurs te verbeteren. Daarnaast moet het geheel beter en fraaier verwerkt worden in totaalontwerp van de wagen."

Mekies geeft aan dat de voorgenomen aanpassingen een tweede fase inluiden, waar fase één zich primair richtte op snelle introductie in zowel de Formule 1 en Formule 2. Nu men daarin is geslaagd, kan men volgens Mekies verder gaan kijken.

"We bevinden ons nu in een goede situatie. Alles is goed en snel ingevoerd, waardoor er nu wat meer tijd en ruimte vrijkomt voor research and development in de volgende fase."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen