Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA wil zekerheid over fysieke gesteldheid Robert Kubica

De terugkeer van Robert Kubica in de Formule 1 is voorlopig nog geen uitgemaakte zaak. Hoewel hij bovenaan het lijstje van Williams staat om Felipe Massa te vervangen, zijn er nog vraagtekens over zijn fysieke gesteldheid.

Door een rallycrash in 2011 raakte Kubica bijna zijn onderarm kwijt. Na een lange revalidatie kon hij weer plaatsnemen achter het stuur van een rallyauto. Deze zomer testte Kubica nog in een 2017-bolide, maar dat was voor het team van Renault. Bij Williams heeft Kubica nog niet in een 2017-auto kunnen rijden en dus is Williams nog voorzichtig, zo gaf technisch directeur Paddy Lowe aan. Ook de FIA plaatst vraagtekens bij de conditie van Kubica en wil dat zijn fysieke gesteldheid eerst grondig wordt gecontroleerd alvorens hij terugkeert in de Formule 1.

"Normaal gesproken is de medische keuring voor coureurs geen probleem, maar bij Robert is het natuurlijk een ander verhaal" , zegt FIA-president Jean Todt over een eventuele terugkeer van Kubica in de Formule 1. "Mocht hij terugkeren in de Formule 1, dan zal hij een grondige medische keuring moeten ondergaan. Onze doktoren zullen dan uiteindelijk beslissen of hij kan rijden." Deze week kan Williams al waardevolle informatie over de fysieke gesteldheid van Kubica verzamelen. De Pool test komende week voor het team in een 2017-bolide tijdens de laatste test van 2017 op het circuit van Abu Dhabi.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'