© Renault F1

Nieuwsoverzicht

FIA wil zekerheid over fysieke gesteldheid Robert Kubica

27 nov. 2017 07:35 Rik Alkema 0 reacties
De terugkeer van Robert Kubica in de Formule 1 is voorlopig nog geen uitgemaakte zaak. Hoewel hij bovenaan het lijstje van Williams staat om Felipe Massa te vervangen, zijn er nog vraagtekens over zijn fysieke gesteldheid.

Doktoren moeten beslissen of Kubica fit genoeg is

Door een rallycrash in 2011 raakte Kubica bijna zijn onderarm kwijt. Na een lange revalidatie kon hij weer plaatsnemen achter het stuur van een rallyauto.

Deze zomer testte Kubica nog in een 2017-bolide, maar dat was voor het team van Renault. Bij Williams heeft Kubica nog niet in een 2017-auto kunnen rijden en dus is Williams nog voorzichtig, zo gaf technisch directeur Paddy Lowe aan.

Ook de FIA plaatst vraagtekens bij de conditie van Kubica en wil dat zijn fysieke gesteldheid eerst grondig wordt gecontroleerd alvorens hij terugkeert in de Formule 1.

"Normaal gesproken is de medische keuring voor coureurs geen probleem, maar bij Robert is het natuurlijk een ander verhaal", zegt FIA-president Jean Todt over een eventuele terugkeer van Kubica in de Formule 1.

"Mocht hij terugkeren in de Formule 1, dan zal hij een grondige medische keuring moeten ondergaan. Onze doktoren zullen dan uiteindelijk beslissen of hij kan rijden."

Deze week kan Williams al waardevolle informatie over de fysieke gesteldheid van Kubica verzamelen. De Pool test komende week voor het team in een 2017-bolide tijdens de laatste test van 2017 op het circuit van Abu Dhabi.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen