Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA zegt nee tegen opmerkelijk voorstel Adrian Newey

Na de Grand Prix van de Verenigde Staten laaide de discussie over hoe je coureurs kunt ontmoedigen de baanlimieten te overschrijden flink op. Red Bull-topontwerper Adrian Newey kwam met een opmerkelijk voorstel dat op weinig steun van de FIA kan rekenen.

Het was Max Verstappen die in Amerika zijn ophanging stuk reed op de zogenaamde broodjes, extra hoge kerbstones die coureurs ervan moeten weerhouden de grens op te zoeken en te overschrijden. Daar die broodjes duidelijk niet verhinderde dat Max Verstappen elke centimeter van het circuit benutte, zoekt men naar nieuwe manieren om de coureurs binnen de lijntjes te laten kleuren.

"Laten we de kerbstones glad maken", opperde Red Bull's topontwerper Adrian Newey. "Laten we dat vooral niet doen", zo luidde de reactie van de FIA. Wedstrijdleider Charlie Whiting legt uit waar het probleem zit. "Ik heb tegen Newey gezegd dat als hij kerbstones kan bedenken die afschrikkend werken voor auto's, maar tegelijkertijd veilig zijn voor motoren, hij het moet laten weten." "Daar zit hem de crux. Een maatregel moet werken voor alle klassen die op een circuit actief zijn. Je kunt immers niet van een circuit verwachten steeds van alles aan te blijven passen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi