Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

FIA zet F1-teams op scherp en kondigt uitgebreide willekeurige controles aan

De mondiale autosportfederatie gaat vanaf heden elk weekend één Formule 1-bolide van top tot teen onder de loep leggen, om zo onregelmatigheden te voorkomen. Dat heeft de FIA aangekondigd.

Een week geleden hebben alle Formule 1-teams een brief ontvangen van de FIA, waarin werd aangekondigd dat er komend seizoen uitvoeriger zal worden gecontroleerd op onregelmatigheden. De technische afdeling van de mondiale autosportbond voert elk weekend al routinecontroles uit na verschillende sessies, maar daarbij worden de wagens niet helemaal van top tot teen gecontroleerd. Dat is simpelweg onmogelijk.

Vanaf dit seizoen zal er na elke race willekeurig één Formule 1-bolide worden uitgekozen die helemaal tot in detail zal worden gecontroleerd. Dat kan inhouden dat de wagen uit elkaar wordt gehaald en dat de software en systemen worden gecontroleerd. Daarbij kan ook de tweede wagen van het team dat is uitgekozen uitvoerig worden gecontroleerd.

Aan de hand daarvan zal de FIA een rapport opstellen, waarna de uitslag pas officieel kan worden gemaakt. Mochten er dingen worden ontdekt die (mogelijk) niet in de haak zijn, dan kunnen er onderdelen in beslag worden genomen en kunnen de stewards een onderzoek starten, als de FIA daar aanleiding voor ziet. Het is een nieuwe procedure voor de Formule 1, maar de FIA benadrukt dat het iets is dat in andere raceklassen al routine is.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1