Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Fikse aderlating voor Verstappen: Red Bull-topman per direct weg

Het team van Red Bull heeft bekend gemaakt dat Rob Marshall per direct zijn taken binnen het team neerlegt. De zeer ervaren kracht stapt per 1 januari 2024 over naar McLaren.

Rob Marshall
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het vertrek van Rob Marshall, Chief Engineering Officer, betekent een grote aderlating voor Red Bull en Max Verstappen. De ervaren Marshall was sinds 2006 bij het team betrokken en een van de top stafleden van het team. Van 2006 tot en met 2016 was hij Chief Designer, nadat hij overkwam van Renault.

Hij zal per direct een stap terug doen en tot 1 januari 2024 'tuinieren'. Vanaf dan zal hij zich voegen bij het McLaren-team, waar hij Technical Director, Engineering & Design zal worden.

Nieuwe technische structuur

Het is het tweede technische kopstuk dat McLaren in een korte tijd heeft aangetrokken. Het iconische team besloot in te grijpen, nadat de start van het seizoen zwaar tegenviel. Technisch directeur James Key moest vertrekken en zijn rol zal op worden gesplitst in drie verschillende rollen.

David Sanchez werd daarop weggehaald bij Ferrari. Hij zal Technical Director Car Concept & Performance worden. Peter Prodromou Technical Director Aerodynamics. Samen vormen zij in de toekomst dus het technische hart van het team van McLaren.

Andrea Stella, teambaas van McLaren, is zeer blij met de komst van Marshall. "Met zijn 25 dienstjaren in de autosport, neemt Rob veel ervaring en expertise met zich mee, die worden onderschreven door zijn prestaties bij Red Bull. Zijn aanstelling is een fundamentele stap voor het team op de weg terug naar de top."

"We zijn een team met de ambitie om te strijden voor wereldtitels, maar de laatste seizoenen hebben we niet de weg om hoog ingezet zoals we hadden gehoopt. De laatste maanden hebben we er hard aan gewerkt om deze trend om te draaien. Dat doen we door te investeren in expertise en door onze technologieën en infrastructuur te upgraden. We kijken er naar uit om Rob in de toekomst te verwelkomen bij McLaren", aldus de teambaas.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

26 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein