Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Finland onderzoekt mogelijkheden om Formule 1-race te organiseren

De lange lijst met landen die een Formule 1-race willen organiseren is wederom langer geworden. De Finse autosportfederatie gaat onderzoeken of het mogelijk is om een F1-race te organiseren op de KymiRing.

Ondanks een rijke Formule 1-historie heeft Finland nog nooit een Grand Prix gehad. Mogelijk komt daar op termijn verandering in, want de autosportfederatie AKK start een officieel onderzoek naar de mogelijkheden om op de KymiRing een Formule 1-race te houden. De KymiRing is vanaf 2020 de thuisbasis voor de Finse MotoGP-race.

In een verklaring liet het circuit weten dat het AKK budget heeft aangevraagd bij het miniserie van Educatie en Cultuur voor een onderzoek naar de haalbaarheid. "Finland kent een ontzettend rijke autosporthistorie. In zowel de Formule 1 als het WRC behaalden Finse rijders meer punten dan hun collega's uit andere landen. Daarnaast beschikken we over de internationaal erkende expertise om spannende en duurzame motorsportevenementen te organiseren." "Een studie naar de mogelijkheden om een F1-race te organiseren leert ons wat er nodig is om de klasse te verwelkomen, kennis die we ook kunnen inzetten bij het organiseren van andere race-evenementen", aldus AKK-CEO Tatu Lehmuskallio.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi