Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Floersch keert terug bij Van Amersfoort Racing na horrorcrash

De Duitse autocoureur Sophia Floersch staat volgend jaar opnieuw namens Van Amersfoort Racing aan de start in de Formula European Masters.

Tijdens de Grand Prix van Macau, traditioneel de afsluiter van het Formule 3-seizoen, klapte Sophia Floersch op hoge snelheid achterwaarts tegen een stellage voor fotografen en cameralieden. Enige tijd werd gevreesd voor de conditie van Floersch, die het ongeluk kon na vertellen met 'slechts' een breuk in haar rug.

Floersch kan haar autosportcarrière vervolgen en doet dat in 2019 met het team waar ze ook afgelopen jaar voor uitkwam, het Nederlandse Van Amersfoort Racing. Ze zal gaan rijden in de Formula European Masters, wat in feite een voortzetting is van het Europese Formule 3-kampioenschap van afgelopen seizoen. Floersch weet dat ze geluk heeft gehad en kijkt uit naar haar circuit-comeback: "Ik ben Dallara ontzettend dankbaar voor de sterke auto die ze hebben gebouwd. Ik weet dat ik geluk heb gehad. Ik ben voorzichtig alweer begonnen met trainen en hoop in het voorjaar weer in de auto te zitten." Update: Sophia Floersch laat in een reactie aan Racingnews365 weten dat hoewel de intentie er is om langer met elkaar door te gaan er nog geen contract is getekend.

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen