Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India bevestigt coureurs voor 2019 snel, wil Ocon helpen

Als het aan Force India-teambaas Otmar Szafnauer ligt, hoeft de buitenwereld niet lang meer te wachten op de aankondiging van het rijdersduo waarmee zijn team volgend jaar de Formule 1 betreedt. Aangenomen wordt dat Lance Stroll naast huidig rijder Sergio Pérez mag aanschuiven.

Strolls vader Lawrence Stroll is immers één van de sterkhouders van het consortium dat Force India vorige maand van een financiële ondergang wist te behoeden. Het lijkt een optelsom dat Stroll junior daarom in 2019 in mag stappen bij de brigade uit Silverstone.

"We zullen snel bekend maken wie er in 2019 voor ons rijden", spreekt Szafnauer kort na de tweede vrije training voor de camera van Sky Sports. De Amerikaanse Roemeen hint naar een samenwerking tussen Stroll en Pérez, want als hij er naar gevraagd wordt zegt Szafnauer de situatie omtrent Esteban Ocon te betreuren. De 22-jarige Franse Mercedes-junior werd voor het seizoen 2017 ondergebracht bij Force India en werkte in dienst van de inmiddels volledig Britse stal twee prima seizoenen af. Ocon dreigt niet op de Formule 1-grid van 2019 te staan, omdat zijn plaatsje van Force India naar Stroll lijkt te gaan en eerdere gesprekken met McLaren en Renault uiteindelijk op niets uitdraaiden. Slechts Williams schijnt nog een optie te zijn, al is het meer dan duidelijk dat de Britse stal centen nodig heeft om het hoofd ook in 2019 boven water te houden. Szafnauer zou het niet vreemd vinden als Ocon de laatste strohalm aanpakt, mocht Williams daadwerkelijk overstag gaan om hem een zitje te geven. "Esteban zal pakken wat hij pakken kan en dat kan je hem niet aanrekenen. Als wij iets kunnen betekenen voor Esteban, dan zullen wij hem uiteraard te hulp schieten."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"