Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India: 'Budgetlimiet Formule 1 zorgt voor gelijk speelveld'

De voorgestelde budgetlimiet voor 2021 moet snel zorgen voor een gelijk speelveld in de Formule 1. Dat verwacht Force India-kopstuk Otmar Szafnauer.

Onderdeel van de voorgestelde reglementen voor 2021 is een budgetlimiet van 150 miljoen dollar. Met die limiet verwacht Force India's chief operating officer Otmar Szafnauer dat de tweedeling in huidige Formule 1 ten einde komt. "De huidige tweedeling in de Formule 1 wordt veroorzaakt door het verschil in budgetten tussen de topteams en de teams daarachter. Red Bull, Ferrari en Mercedes rijden hun eigen race, de rest van de teams vechten daarachter om de kruimels."

"Onze beperking ten opzichte van de grote teams zit hem in het feit dat wij met ons budget niet de experimenten kunnen uitvoeren die we idealiter zouden willen doen. Met het juiste budget kun je per race direct de updates doorvoeren die je nodig hebt om beter te worden. Dat budget hebben we niet." Daarom ziet Szafnauer in de budgetlimiet hét middel om de gaten tussen de topteams en de teams daarachter te verkleinen: "Als alle teams evenveel uit mogen geven, verdwijnen die voordelen voor de topteams en schuiven de teams weer naar elkaar toe. Het bedrag waar nu over gesproken wordt, lijkt me reëel, dus met het juiste compromis kan iedereen tevreden zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"