Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India-coureur tevreden over prestaties grote upgrade

Sergio Perez en Esteban Ocon kregen een gloednieuwe upgrade op hun bolide. Het team van Force India kan terugkijken op een relatief geslaagde dag. Beide coureurs zijn van mening dat de nieuwe onderdelen goed hun werk doen.

Sergio Perez eindigde de eerste vrije training als 16e en de tweede als 12e. De Mexicaan voelde dat de nieuwe onderdelen meteen zijn werk deden: "We hebben veel bereikt vandaag. Er waren veel nieuwe onderdelen die we snel moesten leren begrijpen. Het is pas vrijdag en ik denk dat we beter kunnen in de kwalificatie." Over de kansen van Force India in de kwalificatie is Perez positief: "Ons team is altijd sterk geweest op zaterdag. Vanavond en vannacht moeten we hard aan de slag met de data." "Mijn verwachting voor dit weekend was dat het veld erg dicht bij elkaar zit. Als je naar de resultaten van vandaag kijkt is dat ook het geval. We moeten streven naar perfectie in de kwalificatie, want een klein foutje kan ervoor zorgen dat je ver achteraan begint."

Teamgenoot Esteban Ocon blikt eveneens tevreden terug op de eerste dag in Australië. De Fransman werd 14e en 15e in de vrije trainingen van vandaag. "Voor de eerste dag in het officiële Formule 1-seizoen was het eigenlijk een normale testdag. We hadden natuurlijk veel nieuwe dingen die we moesten proberen, maar alles verliep volgens plan. Het draaide allemaal om het leren begrijpen van de auto en nieuwe onderdelen. We hebben stappen vooruit gemaakt, maar nu draait het om het finetunen van onze afstelling." Ocon werd gehinderd door de rode vlag in de tweede vrije training, waardoor hij zijn kwalificatierun moest afbreken. "Dat was frustrerend. Daarnaast leek het alsof ik altijd vast kwam te zitten in het verkeer. Morgen is de dag die telt, dus moeten we ons huiswerk goed doen vanavond."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"