Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Force India: "Dankzij Stroll-geld geen maanden achterstand meer in 2019"

Onder het bewind van Vijay Mallya moest Force India alle zeilen bijzetten om te blijven presteren, iets wat ondanks het beperkte budget zeker in de jaren 2015-'17 bijzonder goed lukte. Tweemaal werd de Brits-Indiase stal verbazingwekkend genoeg vierde in het eindklassement, een keer eindigde de stal op P5. Tegenwoordig zwaait niet Mallya, maar de Canadese miljardair Lawrence Stroll de scepter.

Met de komst van Stroll en consorten is de financiële toekomst van Force India, dat momenteel ingeschreven staat onder de noemer 'Racing Point', maar waarvan verwacht wordt dat er nog een andere naam aan zal worden genomen, gewaarborgd. Technisch directeur van de renstal, Andrew Green, verwacht dat de roze brigade van weleer in staat is tot het leveren van nog betere prestaties dan voorheen, nu de geldkraan open wordt gedraaid.

"We kunnen nu met een gerust hart updates inplannen, in plaats van ons druk te maken over het geld. Om daar van af te zijn is een geweldige opluchting", spreekt Green op de officiële Formule 1-site. "In het verleden konden we twee a drie updates doorvoeren tijdens een seizoen, dit jaar kunnen we wanneer we willen nieuwe componenten introduceren. We hoeven niet meer een aantal maanden te wachten, zoals eerder het geval was. Als we iets zien dat werkt in de windtunnel, kunnen we het gewoon direct fabriceren en meenemen naar het circuit", jubelt de technisch verantwoordelijke van het door Stroll geleide team.

"De wagen waarmee we reden liep lichtjaren achter op het model dat in de windtunnel stond, meerdere maanden zelfs", erkent de Brit. "We zijn op dit moment druk bezig om dat gat te reduceren, om op elk moment de snelst denkbare opties op de wagen te hebben. Tijdens de volgende stap gaan we ons richten op het dichten van de achterstand ten opzichte van de topteams - die is op dit moment gewoonweg nog veel te groot. We kunnen veel doen, en nu we financieel gezien lucht hebben is het tijd om te laten zien hoe slim we zijn."

"Het is ongelooflijk frustrerend als je weet dat er projecten achter moeten worden gehouden, terwijl deze de nodige tijdwinst op de baan op kunnen leveren. We konden ze in het verleden gewoonweg niet zomaar op de wagen plaatsen. Nu dat weg is, kunnen we gaan experimenteren en hopelijk komt dat de prestaties ten goede."

In 2019 rijdt het duo Lance Stroll-Sergio Pérez voor het nog nader te benoemen team dat voorheen door het leven ging als Force India.