Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India dolblij na binnenhalen vierde plek in WK

In 2016 behaalde Force India, toen nog met Perez en Hülkenberg, een verdiende vierde plek bij de constructeurs. Voor dit Formule 1 jaar was het doel duidelijk, namelijk het succes evenaren.

Force India zag Nico Hülkenberg vertrekken naar het fabrieksteam van Renault en moest het dit jaar doen met de ervaren Perez en rookie Ocon. Ondanks de hoge verwachtingen was het team ook reëel en ging het ervan uit dat de vierde plek lastig ging worden. Vanaf het begin liep het direct goed en behaalde het team de ene dubbele puntenfinish na de andere. Vooral de prestaties van Esteban Ocon vielen hierin op. De Fransman is nog maar bezig aan zijn eerste volledige jaar in de Formule 1 en sprokkelde dit seizoen al 83 punten bijeen. Zijn teamgenoot Perez scoorde tot nu toe 92 punten. Waarnemend teambaas Fernley kan zijn geluk dan ook niet op na de dubbele puntenfinish in Mexico. "Het belangrijkste doel was om de vierde plek veilig te stellen. Ik ben dan ook super blij dat dit met nog twee races te gaan al is gelukt. We worden nu voor de tweede jaar op rij vierde in het kampioenschap en dat is een geweldige beloning voor het team."

Vooral het optreden van Ocon tijdens de GP van Mexico was indrukwekkend. De Fransman behaalde met zijn vijfde plek zijn beste resultaat tot nu toe. "Esteban had het podium even binnen handbereik maar Raikkonen profiteerde optimaal van de Virtueel Safety Car en ook Lance Stroll kwam ineens weer erg dichtbij. De laatste twintig ronden moest Esteban dan ook hard werken om Stroll voor te blijven maar dat heeft hij geweldig goed gedaan."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi