© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Force India gaat risico's nemen in laatste races

03 nov. 2017 16:21 Ruud Dimmers 0 reacties
Het was wederom een fantastisch jaar voor het kleine F1-team van Force India. Voor het tweede opeenvolgende seizoen finishte het team als vierde in het WK bij de constructeurs. Met nog twee races te gaan is het team al zeker van deze positie.

F1-team wil experimenteren met onderdelen voor 2018

Voor aanvang van het seizoen waren er veel vraagtekens rondom Force India. Het zag Nico Hulkenberg vertrekken naar Renault en kreeg daar de talentvolle Esteban Ocon voor terug. De Fransman toonde zich een meer dan uitstekende vervanger voor Hulkenberg.

Regelmaat was de sleutel tot succes voor Force India. Technische problemen kende het team nauwelijks en dankzij de krachtige Mercedes-motor kon het soms het verschil maken met de rest van de subtop. Uiteindelijk heeft het team een voorsprong opgebouwd van liefst 99 punten op nummer vijf Williams, waarmee het team eigenlijk in een niemandsland verkeert. De achterstand op Red Bull bedraagt inmiddels 165 punten. 

COO Otmar Szafnauer is erg trots op de prestaties van zijn team en verklapt dat Force India de laatste twee races gebruikt als een test voor 2018.

"Het was een geweldige prestatie van het team dit seizoen. We kunnen dankzij onze voorsprong een andere aanpak hanteren tijdens de laatste twee races en experimenteren met nieuwe dingen voor volgend seizoen."

"Uiteindelijk maakt het niet meer uit hoe we in de laatste race presteren. Hierdoor kunnen we onderdelen gebruiken die iets meer risico met zich meebrengen. Als we daarmee een keer tijd verliezen op de vrijdag dan is dat geen probleem."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen