Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India grijpt in: 'Coureurs krijgen teamorders'

Het team van Force India wilde het nog even aankijken, maar na de Grand Prix van België gaat het ingrijpen. Na het incident in Baku waarschuwde het team dat een dergelijk incident niet meer mocht gebeuren. Dat lieten de coureurs na en in België maakte ze het wel heel bont. Genoeg reden om teamorders in stellen, aldus teambaas Otmar Szafnauer.

Tegenover Sky Sports is Szafnauer dan ook woedend over de acties van zijn coureurs. "Dit mag gewoon niet gebeuren. Dit kost ons alweer punten" , refereert Szafnauer aan het incident in Baku. "We hebben ze gezegd dat ze mogen racen met elkaar, maar als ze dat niet kunnen dan mogen ze dat vanaf nu niet meer" , is Szafnauer duidelijk.

De grens trekt Szafnauer dan ook bij direct contact. Racen is prima, maar Formule 1 is geen contactsport. "De fans willen een harde strijd zien en dat is ook prima. Maar wij trekken de grens bij contact." "Als de veiligheid in het geding komt dan nemen wij het heft in eigen handen. We zullen onze coureurs voortaan teamorders geven en daar moeten ze zich aan houden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden