© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Force India heeft 'perfecte' Grand Prix-weekends nodig

09 nov. 2018 18:15 René Oudman 0 reacties
Als Force India al haar punten had mogen behouden, had de inmiddels compleet Britse stal een gooi naar de vierde plaats in het constructeurskampioenschap in de Formule 1 kunnen doen. De equipe van Sergio Pérez en Esteban Ocon werd echter na de zomerstop op nul gezet.

Een overname lag daaraan ten grondslag. Een consortium onder leiding van de vader van Williams-rijder Lance Stroll, Lawrence Stroll, nam het team over van Vijay Mallya. Omdat Force India zich opnieuw inschreef voor het F1-seizoen, raakte het alle tot dusver gescoorde punten kwijt.

Sinds de Grand Prix van België, het moment waarvoor Force India terug werd verwezen naar de laatste plaats in de WK-stand, is het echter hard gegaan. Pérez en Ocon wisten in de tussentijd 47 punten te scoren en zodoende is de roze brigade nu terug te vinden op de zevende plek. P6 behoort tot de mogelijkheden, maar dan moet Force India stevig door scoren.

McLaren heeft namelijk vijftien punten voorsprong. Dat waren er elf, maar Stoffel Vandoorne deed erg goede zaken door in Mexico als achtste over de meet te komen. Pérez weet dat het lastig wordt om vijftien punten goed te maken, omdat het middenveld nu eenmaal dicht op elkaar zit. "We hebben twee perfecte Grand Prix-weekends nodig", laat de Mexicaan in Brazilië weten.

"Het zit zo dicht op elkaar, dat strategie een wereld van verschil kan maken. Kijk maar naar Singapore: ik was daar in de kwalificatie de 'best of the rest', maar greep doordat ik op de zachtste band moest starten naast de punten. Je zou haast wensen dat de Formule 1 in haar geheel zo spannend was, als dat het gevecht om de zevende plaats op de baan is. Als je als rijder alles perfect doet, kan je in het middenveld het verschil maken."

Pérez bezet zelf de achtste plaats, om wat betreft het rijderskampioenschap. De Mexicaan kijkt tegen een behoorlijke achterstand aan als het gaat om P7, de plek van de 'best of the rest'. Nico Hülkenberg voert het 'B-kampioenschap' aan met 69 WK-punten, Pérez heeft er 57.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen