© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Force India: 'In 2018 aanval op top 3 openen'

09 aug. 2017 10:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Het relatief kleine Force India staat ook dit Formule 1 seizoen weer redelijk stevig op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Een prachtig resultaat maar toch wil Force India in de toekomst een stap hogerop.

Force India opnieuw 'best of the rest'

Net als vorig jaar presteert Force India ook dit Formule 1 seizoen bijzonder sterk. Na het vertrek van Nico Hülkenberg dacht iedereen dat Force India het dit seizoen een stuk lastiger ging krijgen en dat de vierde plaats te hoog gegrepen was. Echter, na 11 races bezet het team opnieuw de vierde plaats.

Dankzij de ervaren Perez en de nog jonge Ocon scoort het team regelmatig een dubbele puntenfinish. Met maar liefst 60 punten voorsprong op Williams is Force India dan ook met een positief gevoel de zomerstop in gegaan.

Force India directeur Otmar Szafnauer is dan ook tevreden over de eerste seizoenshelft.

"Als we dit seizoen steviger op de vierde positie eindigen dan vorig jaar, dan is dat al een succes op zich."

De aanval op de derde positie van Red Bull Racing is voor dit jaar duidelijk nog te hoog gegrepen. Toch schroomt Force India niet om haar doelstelling voor 2018 alvast kenbaar te maken.

"De eerste drie teams liggen inmiddels al ver op ons voor. We hebben meer druk van achteren. Renault bijvoorbeeld beschikt over veel middelen en heeft de weg terug naar boven gevonden. Ook McLaren en Williams staan nog achter ons maar zijn natuurlijk wel twee grote teams."

"Voor 2018 moeten we gewoon onze eigen weg blijven volgen en kijken waar we ons nog kunnen verbeteren. We hebben al een goed plan liggen voor 2018 en weten precies wat onze zwakke punten zijn. We missen gewoon nog een aantal zaken die andere teams wel al hebben geregeld. Dit moeten we nu gaan aanpakken en dan kunnen we strijden voor de derde plaats."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen