© Force India

Nieuwsoverzicht

Force India: "Lance Stroll heeft fantastische skills"

12 dec. 2018 15:01 Ruud Dimmers 1 reacties
Lance Stroll maakte eind 2018 de overstap naar het Formule 1-team van Force India. De jonge Canadees imponeerde volgens teambaas Szafnauer direct.

Het 'best bewaarde geheim' van 2018 was de overstap van Lance Stroll naar Force India allerminst. Als zoon van eigenaar Lawrence Strol was het een-tweetje al snel gemaakt, maar het duurde tot na het seizoen alvorens de deal publiekelijk werd gemaakt.

In de dagen na de Grand Prix van Abu Dhabi nam Stroll plaats in de Force India tijdens de afsluitende bandentest. Daar maakte hij volgens teambaas Otman Szafnauer direct indruk, zo laat hij in de officiële F1-podcast weten.

"Lance genoot van zijn tijd in de auto en vertelde dat de auto goed aansloot bij zijn wensen. We waren onder de indruk van Lance."

"Hij was eerder al erg indrukwekkend in de simulator en wist dat ook over te brengen naar het circuit. Zijn snelheid was uitstekend en hij was even snel als Ocon in de simulator."

De Force India-teambaas heeft zijn kerstbonus waarschijnlijk nog niet binnen, want zijn lofzang over Stroll gaat verder.

"We zien veel potentieel in Lance en hopelijk leren we hem dingen, waaronder hoe om te gaan met de banden en het rijden van snelle stint. Als hij de banden beter begrijpt dan kan hij zichzelf ook beter kwalificeren."

"Lance heeft fantastische skills, is snel en is meestal indrukwekkend tijdens de eerste ronde van een Grand Prix waarin hij vaak posities wint. We kijken er dan ook naar uit om samen te werken met hem", sluit Szafnauer af.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen