© Force India

Nieuwsoverzicht

Update: Force India waarschijnlijk onder andere naam van start

23 aug. 2018 10:50 Jan van der Burgt 4 reacties
Het rommelt flink bij Force India. De overname van het team door een consortium onder leiding van Lawrence Stroll zou nog niet zijn afgerond, waardoor deelname aan de Belgische GP onzeker is.

Ruim twee weken geleden kocht Lawrence Stroll, de vader van Williams-coureur Lance Stroll, samen met een Canadees consortium de stal van Force India. De overname betekende de redding van het financieel noodlijdende team, maar de deal is vandaag de dag nog niet afgerond, zo meldt Racefans.net.

De inboedel van het team is in zijn geheel in het bezit van de nieuwe eigenaren van het team. De inschrijving, onder de naam Force India, daarentegen nog niet. Omdat de grootaandeelhouders van Force India, te weten Vijay Mallya en Subrata Roy, in juridische problemen verwikkeld zijn, is er voor de overname toestemming nodig van dertien Indiase banken. Die toestemming is niet op tijd verkregen.

Zonder die toestemming blijft de inschrijving van het team formeel in handen van Force India, terwijl de inboedel toebehoort aan de nieuwe eigenaren. Simpel gezegd. Force India kan niets met enkel een inschrijving en geen auto's. De nieuwe eigenaren kunnen ondertussen niets met de auto's zonder een formele inschrijving.

De nieuwe eigenaren zouden het team kunnen laten deelnemen onder een nieuwe inschrijving en naam, maar dat betekent dat het team formeel geen aanspraak meer maakt op het prijzengeld van de laatste jaren dat aan Force India toebehoort.

Met toestemming van alle teams had ook daar een mouw aan gepast kunnen worden, maar een drietal teams (naar verluidt McLaren, Williams en Renault) ging hier niet mee akkoord.

De FIA onderzoekt de ingewikkelde kwestie. Mocht er tijdig geen oplossing worden gevonden, dan is het niet ondenkbaar dat het team de toegang tot de baan wordt ontzegd.

Update 10:50 uur: de wagens van Force India worden opgebouwd, de teamleden zijn aanwezig. Het lijkt erop dat het team dit weekend - en de rest van het seizoen - van start kan gaan.

Update 11:36 uur: achter de schermen wordt druk gewerkt om de situatie op te helderen. Mogelijkerwijs brengt dit een rotatie teweeg voor de Italiaanse Grand Prix: Lance Stroll zou naar Force India (onder haar nieuwe naam) kunnen vertrekken, Robert Kubica neemt zijn plaats in en Stoffel Vandoorne wordt het kind van de rekening als Esteban Ocon naar McLaren verkast.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen