Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India opent aanval op Red Bull in 2019

Force India staat sinds de overname door Lawrence Stroll en kornuiten met een nieuw elan aan de start in de Formule 1. Daar horen met het oog op 2019 scherpe doelen bij. Force India wil Red Bull voorbijstreven in de strijd om de derde plaats in het kampioenschap.

De doelen van Force India - het team krijgt nog een nieuwe naam - zijn ambitieus, maar mogelijk niet overambitieus. In zowel 2016 als 2017 werd Force India vierde bij de constructeurs en na de overname door Lawrence Stroll presteert Force India weer op een soortgelijk niveau als toen. Stilstand is achteruitgang en dus moet het team wel inzetten op die derde plaats. Teambaas Otmar Szafnauer stelt in gesprek met het Braziliaanse Globo bovendien dat de ambitieuze doelen wat hem betreft ook haalbaar zijn: "Ik denk dat met name Renault en wijzelf volgend jaar kans maken om het gat naar Ferrari en Mercedes te dichten. Wij willen vechten voor die derde plaats."

Maar rekent Szafnauer met dergelijke uitspraken niet volledig buiten Red Bull? "Als ze daar direct over een snelle en betrouwbare (Honda-)motor beschikken, wordt het lastig om ze uit te dagen, maar ik denk dat het heel lastig wordt voor hen om alles direct in goede harmonie te laten werken." Natuurlijk profiteert Force India van de veel diepere buidel met geld die Stroll mee heeft genomen naar het team. Het stelt het team in staat te groeien om van daaruit de top in de Formule 1 te bestormen: "We zijn volop bezig de bedrijfsstructuur te herzien. Daarnaast worden alle afdelingen, faciliteiten en technische mogelijkheden verder uitgebreid. Dat proces is al in gang gezet en moet er toe leiden dat we afscheid nemen van die vierde plaats."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden