© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Force India slaagt voor verplichte crashtest met VJM11

29 jan. 2018 16:10 Wanda Bisschop 0 reacties
Goed nieuws voor het team van Force India. De renstal heeft met haar nieuwste Formule 1 bolide, de VJM11, de verplichte crashtest van de FIA glansrijk doorstaan.

Force India kan VJM11 verder gaan ontwikkelen

Alle Formule teams moeten met hun nieuwste bolides een crashtest ondergaan voordat ze überhaupt aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

Voor Force India staat inmiddels het licht op groen. Directeur Otmar Szafnauer laat trots het volgende aan Auto Motor und Sport weten: "We hebben alle verplichte crashtests doorstaan."

Het team heeft nog zo'n 3,5 week voordat de eerste wintertest in Barcelona plaatsvindt. Daarvoor moet er nog wel het nodige werk worden verzet.

"Onze volgende taak is om zoveel mogelijk rondetijd te vinden met de nieuwe auto. In Barcelona staat de VJM11 voor het eerst op vier wielen."

De afgelopen twee jaar eindigde Force India knap als vierde bij de constructeurs. Een prestatie die Szafnauer maar al te graag wil herhalen in 2018.

"Vanwege onze stand zijn we verplicht om weer voor die vierde plek te gaan. Dat is niet alleen omdat het meer geld oplevert maar ik heb er een hekel aan om een stap terug te moeten doen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen