Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India slaagt voor verplichte crashtest met VJM11

Goed nieuws voor het team van Force India. De renstal heeft met haar nieuwste Formule 1 bolide, de VJM11, de verplichte crashtest van de FIA glansrijk doorstaan.

Alle Formule teams moeten met hun nieuwste bolides een crashtest ondergaan voordat ze überhaupt aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. Voor Force India staat inmiddels het licht op groen. Directeur Otmar Szafnauer laat trots het volgende aan Auto Motor und Sport weten: "We hebben alle verplichte crashtests doorstaan." Het team heeft nog zo'n 3,5 week voordat de eerste wintertest in Barcelona plaatsvindt. Daarvoor moet er nog wel het nodige werk worden verzet. "Onze volgende taak is om zoveel mogelijk rondetijd te vinden met de nieuwe auto. In Barcelona staat de VJM11 voor het eerst op vier wielen."

De afgelopen twee jaar eindigde Force India knap als vierde bij de constructeurs. Een prestatie die Szafnauer maar al te graag wil herhalen in 2018. "Vanwege onze stand zijn we verplicht om weer voor die vierde plek te gaan. Dat is niet alleen omdat het meer geld oplevert maar ik heb er een hekel aan om een stap terug te moeten doen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'