Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India straft Ocon en Perez mogelijk met gridstraffen

Het Formule 1 team van Force India hoopt dat Esteban Ocon en Sergio Perez elkaar dit seizoen niet in de haren vliegen. Mocht dat toch gebeuren dan grijpt de teamleiding hard in.

In 2017 zagen we diverse incidenten tussen Perez en Ocon. De meest spraakmakende vonden plaats tijdens de GP van België. Tot twee keer toe reed Perez zijn teamgenoot bewust bijna de muur in. Een herhaling van dit soort incidenten mag niet meer plaatsvinden in 2018. Szafnauer van Force India laat aan Auto Motor und Sport weten dat hij hoopt dat zijn coureurs dit jaar slimmer zijn. " Ik geloof dat onze beide coureurs geleerd hebben van het vorige seizoen. Ze zijn volwassener geworden en ik verwacht geen problemen." " Mochten die er toch komen dan hebben we diverse mogelijkheden om in te grijpen. Variërende van een inhaalverbod tot en met een gridstraf. Deze kan een coureur krijgen doordat we zijn versnellingsbak wisselen, waardoor hij vijf plaatsen gridstraf krijgt."

De kans is aanwezig dat Esteban Ocon het team eind 2018 verlaat. Het jonge Franse talent maakt een stormachtige ontwikkeling door en staat onder contract bij Mercedes. De Duitse renstal bracht hem onder bij Force India om ervaring op te doen. " We hebben een contract tot het einde van 2019, maar natuurlijk bestaat deze mogelijkheid. Het is nooit leuk om een rijder tot een bepaald niveau op te leiden en dan te zien vertrekken naar een groter team. Dat is echter de Formule 1 en daar moet je mee leren leven."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'