© Force India

Nieuwsoverzicht

Force India-teambaas wijst naar Pérez als hoofdschuldige Singapore-crash

28 sep. 2018 19:00 René Oudman 0 reacties
De Grand Prix van Singapore werd twee weken geleden afgewerkt, maar nog altijd zit het team van Force India met het resultaat uit de Aziatische stadsstaat in de maag. Waar Sergio Pérez en Esteban Ocon zich keurig in de top tien kwalificeerden, kwamen beide rijders er op zondag niet aan te pas.

Tot overmaat van ramp eindigde Ocons race al na een paar honderd meter in de buitenste muur na bocht drie. De Fransman had teammaat Pérez buitenlangs geprobeerd in te halen, maar de Mexicaan meende zijn collega niet te hebben gezien. Een touché was onvermijdelijk, waarop Ocon in de afzetting belandde en direct uit kon stappen.

Twaalf dagen na het incident spreekt Force India-teambaas Otmar Szafnauer hardop uit wat menigeen al dacht: de Amerikaanse Roemeen wil de schuldvraag verdelen in een verhouding van 80/20. "Esteban was optimistisch met zijn inhaalpoging en wist dat het daar lastig was, maar toen hij eenmaal zijn move had gemaakt kon hij niet terug. Sergio daarentegen, had nog wel een kans om de andere kant op te sturen", zegt hij veelbetekenend voor de camera van Sky Sports.

Szafnauer hoopt dat er in Rusland weer goede punten gescoord kunnen worden, iets wat het team na haar herrijzing van vlak voor de Belgische Grand Prix tweemaal achtereen wist te doen. Op zowel Spa-Francorchamps als Monza noteerde Force India een dubbele puntenfinish, waardoor het momenteel alweer op de zevende plaats in het constructeurs-WK staat.

"Het zou mooi zijn om uiteindelijk zesde te worden, en ik denk dat dat ook een realistisch streven is. Alles boven de zesde plaats is waarschijnlijk ondenkbaar, daar hebben wij veel geluk voor nodig - of onze concurrenten moeten enorm veel pech meemaken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen