© Racing Point Force India

Nieuwsoverzicht

Force India trots op droomresultaat bij 'debuut'

26 aug. 2018 19:30 Jan van der Burgt 0 reacties
De soap rond Force India veranderde op zaterdag in een sprookje en kreeg op zondag het gelukkige einde dat het verdiende. Sergio Perez en Esteban Ocon tekenden voor respectievelijk de vijfde en zesde plaats, waarmee het team gelijk weer van de nul af is.

Vanaf de tweede startrij lag het niet in de lijn der verwachting dat één van beide Racing Point Force India-auto's zomaar even naar het podium zou rijden. Mede door het wegvallen van Kimi Raikkonen en Daniel Ricciardo zat er alsnog een topresultaat in voor het veelgeplaagde team.

Sergio Perez spreekt na afloop van de race dan ook over een 'nagenoeg perfect weekend': "Het enige smetje op deze driedaagse is het missen van de poleposition op zaterdag."

"Vandaag waren we best of the rest en daar mogen we, wetende dat we de topteams niet achter ons hadden kunnen houden, heel blij mee zijn. Meer zat er niet in, maar ik ben dolgelukkig met dit resultaat. Het is super om het nieuwe hoofdstuk van het team op deze geweldige manier in te luiden."

Esteban Ocon kwam achter zijn teamgenoot als zesde over de streep, nadat hij een dag eerder een plekje vóór zijn teamgenoot was geëindigd. Hij verloor dat plekje al direct bij de start aan Perez, waarna hij ook Max Verstappen en Valtteri Bottas nog langszij zag komen:

"Ik zat in de eerste bocht aan de binnenkant bij Sebastian Vettel, maar hij kwam beter weg uit de hairpin. Op Kemmel Straight profiteerde ik van de slipstream achter Vettel en Hamilton en prikte ik mijn auto er opnieuw aan de binnenkant tussen. Helaas verloor ik daardoor juist een plekje aan Sergio."

"Desondanks ben ik zeer tevreden met dit resultaat. We hebben fair geracet en verdienen deze belangrijke punten. Onze snelheid was top, dus hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken in de rest van het seizoen."

Ocon spreekt nog wel over 'we', maar het is nog maar zeer de vraag of Ocon ooit nog in de Force India zal stappen. Zijn stoeltje bij McLaren zou immers al zijn geschuimd, omdat hij bij Force India plaats moet maken voor Lance Stroll. Meer daarover horen we ongetwijfeld in de komende dagen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen