© Force India

Nieuwsoverzicht

Force India van zinkend schip naar regenmeesters

25 aug. 2018 17:40 René Oudman 1 reacties
Even werd er getwijfeld of het team überhaupt deel kon nemen aan de Grand Prix van België, maar na een droomkwalificatie bezetten de wagens van Force India de startplaatsen drie en vier. Esteban Ocon en Sergio Pérez zorgden voor gelukzalige momenten in de pitbox van de roze brigade door toe te slaan op Spa-Francorchamps.

De prachtprestatie had amper op een beter moment plaats kunnen vinden. Na weken van financiële kopzorgen en de uiteindelijke reddingsboei die op donderdagavond in de vorm van een nieuwe teamnaam werd toegeworpen, lieten Ocon en Pérez op de best denkbare manier van zich spreken. Waar Red Bull fouten maakte, Kimi Raikkonen niet optimaliseerde en Haas nét tekort kwam, daar waren de bolides van Racing Point Force India precies op het juiste moment op de juiste plek.

Ocon snelde naar zijn beste kwalificatieresultaat ooit door een derde tijd te noteren. “Ik wist dat we onder deze omstandigheden een goede kans zouden hebben, wagens maken minder het verschil dan normaal gesproken”, sprak de Fransman na afloop van de spectaculaire kwalificatiesessie, waarin regen het verloop van het derde en laatste segment bepaalde. “Mijn vorige derde startpositie (Monza 2017, met dank aan gridpenalties, red.) werd ook in de regen behaald.”

De jonge Fransman is met name blij voor zijn team, dat zoals gezegd een lastige periode achter de rug heeft. “We hebben die tijd nu af kunnen sluiten met dit mooie resultaat. Hopelijk kunnen we daar in de race nogmaals een goede draai aan geven om zodoende een sloot punten binnen te halen.”

Pérez kan niets meer dan zich aansluiten bij de woorden van zijn teamgenoot. “Ik reed op droogweerbanden in de rondte, maar werd getroffen door de regen. Toen ik de pits in wilde rijden om te wisselen moest ik over de kerbs ‘springen’ en dat was niet al te best voor mijn wagen. Al met al is dit een prachtig resultaat voor Force India en ik kan de teamleden niet genoeg bedanken.” Een vierde plaats voelt zeer goed, maar volgens Pérez had het nog beter gekund: “Ik reed als eerste over de meet, misschien had ik wel pole kunnen rijden als ik nog een rondje door had gekund.”

Vlak voor zijn sublieme ronde had Pérez zijn VJM11 ternauwernood uit de muur weten te houden. De Mexicaan kende een angstaanjagend moment in nota bene Eau Rouge, maar het liep gelukkig voor Pérez goed af. “Het scheelde niet veel!”, lacht hij na afloop.

Hoe mooi zou het zijn als Racing Point Force India morgen in wat officieel de eerste race van het team is direct ook de eerste punten kan pakken. Het zou het team, maar met name de rijders en de hard werkende monteurs toekomen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen