© Force India

Nieuwsoverzicht

Force India verklaart contractverlenging Pérez: "Fantastische coureur"

31 okt. 2018 16:30 René Oudman 1 reacties
Eén van de slechtst bewaarde geheimen van de Formule 1-paddock was het bijtekenen van Sergio Pérez bij Force India. De 28-jarige Mexicaan mag in 2019 voor het zesde achtereenvolgende seizoen de kleuren van Force India, of hoe het team ook zal heten, verdedigen.

Force India-teambaas Otmar Szafnauer heeft een goed gevoel over het Formule 1-seizoen 2019. Met de aankondiging van Pérez, die daags voor de Grand Prix van de Verenigde Staten werd gedaan, heeft de stal in ieder geval één rijder officieel vastliggen.

"Force India heeft Pérez een contractverlenging aangeboden, omdat hij een fantastische rijder is. Hij is snel op zondag, kwalificeert zich sterk, heeft goede feedback en is inmiddels al een tijdje betrokken bij het team. Hij heeft een belangrijke stempel op het team weten te drukken en ik denk dat het belangrijk is om continuïteit in de stal te hebben", liet Szafnauer weten.

Voor 2019 gaan er een aantal reglementen op de schop en daarom meent Force India, is het belangrijk om een ervaren rijder aan boord te hebben. "Met dank aan al zijn ervaring in de Formule 1 kunnen we ontzettend veel aan Sergio hebben, zijn hulp in het ontwikkelingsproces voor de 2019-bolide is aanzienlijk."

Wie Pérez' teammaat voor 2019 wordt is officieel nog onbekend, maar vrijwel iedereen is ervan overtuigd dat Lance Stroll naast de Mexicaan aan mag schuiven. De Canadees, die maandag 20 jaar oud werd, is het zoontje van de leider van het consortium dat Force India afgelopen zomer overnam.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen