© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Force India wil Red Bull verslaan in het kampioenschap

25 jul. 2017 18:20 Ruud Dimmers 0 reacties
Als het aan Force India eigenaar Vijay Mallya ligt dan strijden Red Bull en Force India in de tweede seizoenshelft met elkaar. Zijn team bezet momenteel de vierde positie in het WK, maar Mallya wil meer.

Vijay Mallya gelooft dat zijn team kan strijden met Red Bull

Het F1-seizoen 2017 is voor Force India een recordjaar. De eerste tien races leverden liefst 95 punten op en in acht van de tien races finishte de beide roze auto's in de punten. Esteban Ocon scoorde in liefst negen van de tien races minimaal één WK-punt. Een prachtige prestatie van het team, maar de lat ligt nog hoger.

"We hebben nu 95 punten uit tien races en dat is een record voor ons. We hebben 54 punten voorsprong op onze naaste belager, Williams en zij zijn langzamer dan ons. Ik heb de strijd met Red Bull nog niet opgegeven. We moeten de lat hoog leggen," laat eigenaar Vijay Mallya weten.

In de eerste tien races kon Force India alleen in Canada een vuist maken ten opzichte van Red Bull. Toen was het Daniel Ricciardo die alles op alles moest zetten om Ocon en Perez achter zich te houden. In de meeste andere races komt het team toch al snel een seconde per ronde tekort.

Met name de ontwikkelingssnelheid van Red Bull is aanzienlijk beter dit seizoen. Door de uitstekende faciliteiten en het grote budget weet het team van Verstappen en Ricciardo veel sneller te ontwikkelen dan het kleine Force India.

Mallya gelooft erin dat Force India mee kan in de ontwikkelingsrace tussen beide teams. "We hebben zeker de middelen om daarin mee te gaan, dat blijkt ook uit het feit dat we in Singapore nog altijd nieuwe onderdelen gaan brengen."

"Bij de presentatie van onze auto heb ik al gezegd dat het een compleet nieuwe auto betreft, waarbij we een stevig ontwikkelingsprogramma zouden hebben dit jaar. We maken iedere keer weer een goede stap en komen dichterbij."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen