Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India zet zichzelf voor schut met belachelijk bericht

De Grand Prix van Singapore was niet bepaald de beste race uit de geschiedenis van Force India. Esteban Ocon lag er na drie bochten uit vanwege een aanvaring met nota bene collega Sergio Pérez. De Mexicaan liep later in de race op zijn beurt tegen een drive-through-penalty aan vanwege gevaarlijk rijgedrag.

Pérez zat rondenlang vast achter de vroeg gestopte Sergey Sirotkin en wist zijn temperament niet in bedwang te houden toen de Rus eenmaal was gepasseerd. Bij het uitkomen van bocht 17 liet Pérez zijn wagen ver uitvieren naar links, waardoor hij Sirotkin raakte. De wedstrijdleiding vond het genoeg om een straf uit te delen.

Force India dacht daar zelf in eerste instantie behoorlijk anders over. Op het sociale thuis van de (inmiddels volledig) Britse stal werd Sirotkin namelijk afgekraakt. Aangezien vrijwel het gehele internet over de tweet viel, besloot de stal deze even later weer te verwijderen. Te lezen valt: "Checo is geraakt door Sirotkin! Schade aan zijn wagen nadat hij zich een weg langs de Williams probeerde te banen en werd getorpedoed door de Rus!"

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'