Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 2018: Wie rijdt waar?

Het silly season in de Formule 1 is in volle gang. Hoe ziet de line-up van de diverse teams er in 2018 uit? Welke coureurs moeten vrezen voor hun positie? Overzicht: Formule 1 silly season 2018

Sauber - Ferrari Het Zwitserse team tekende een nieuw contract met motorleverancier Ferrari. Onderdeel van de nieuwe deal is dat het team de beschikking krijgt over de nieuwste klantenmotoren, in tegenstelling tot dit jaar. Sauber is voor Ferrari het ideale team om jonge talenten een kans te geven en volgend jaar zien we dan ook een van de talenten van de Italiaanse renstal terug komen. Huidige line-up: Marcus Ericsson en Pascal Wehrlein Pascal Wehrlein weet dat er geen plaats voor hem is bij Sauber in 2018. Met de steun van Mercedes wist hij dit seizoen zijn plaats in de F1 veilig te stellen. Hij moet plaatsmaken voor Charles Leclerc of Antonio Giovinazzi, een nog lastige keuze voor Ferrari aangezien de carrière van een van de twee grote talenten on-hold komt te staan. Marcus Ericsson wordt gesteund door zijn persoonlijke sponsoren die meer dan tien miljoen per jaar in het Zwitserse team pompen. Zijn toekomst is daarmee gegarandeerd bij Sauber. Verwachte line-up 2018: Marcus Ericsson en Charles Leclerc Klik op volgende om door te gaan naar het volgende team.

McLaren - Honda Na wederom een zeer matig seizoen neemt McLaren afscheid van motorleverancier Honda. Na drie seizoenen van drama en zonder resultaat was de maat vol. Volgend jaar voorziet Renault het team van motoren. Huidige line-up: Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne Stoffel Vandoorne kende een lastig begin van het F1-seizoen, maar weet zich gesteund door McLaren. Sinds de zomerstop zijn de prestaties van de Belg aanzienlijk verbeterd. In Spa werd aangekondigd dat Vandoorne ook in 2018 voor McLaren rijdt. Fernando Alonso nam lang de tijd om zijn contract te verlengen. Veel opties waren er niet voor de tweevoudig wereldkampioen, waardoor Alonso de komende seizoenen ook voor McLaren zal rijden. Bevestigde line-up 2018: Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne Klik op volgende om door te gaan naar het volgende team.

Renault F1 Het team is bezig aan een aanzienlijk beter seizoen en is een vaste waarde in de subtop. Nico Hulkenberg is de absolute nummer binnen het team en Jolyon Palmer moest enkele races voor het einde het veld ruimen. Carlos Sainz kwam over van Toro Rosso om hem te vervangen. Huidige line-up: Nico Hulkenberg en Jolyon Palmer/Carlos Sainz Volgend jaar wil Renault de volgende stap zetten naar de top. Met Carlos Sainz en Nico Hulkenberg beschikt het team over een talentvol duo. Met name van Sainz wordt verwacht dat hij de volgende stap in zijn ontwikkeling kan maken. Sainz wordt voor een seizoen gehuurd van Red Bull en staat in principe nog tot eind 2019 onder contract. Renault heeft reed aangegeven dat ze Sainz ook na 2018 willen behouden. Bevestigde line-up: Nico Hulkenberg en Carlos Sainz Klik op volgende om door te gaan naar het volgende team.

Haas F1 - Ferrari Het team gaat in 2018 door met de huidige coureurs, waardoor er geen veranderingen zijn. Romain Grosjean gaat zijn derde seizoen in bij het Amerikaanse team. Kevin Magnussen begint voor het eerst in zijn carrière aan een tweede seizoen bij een team! Dit seizoen presteert Haas wisselvallig en door het vergroten van de continuïteit hoopt het Amerikaanse team volgend seizoen een nieuwe stap te zetten. Bevestigde Line-up 2018: Romain Grosjean en Kevin Magnussen Klik op volgende om door te gaan naar het volgende team.

Scuderia Toro Rosso - Renault Het rommelde flink binnen het team van Toro Rosso. Daniil Kvyat voldeed niet en moest plaats maken voor Pierre Gasly. Carlos Sainz vertrok met nog enkele races te gaan naar Renault, waardoor het team ineens met een uitdaging zat. Brendon Hartley werd uit zijn LMP1-auto getrokken om in Amerika zijn F1-debuut te maken. Huidige line-up: Pierre Gasly en Brendon Hartley Het komt maar zelden voor dat een Formule 1 team zoveel coureurs gebruikt in een seizoen. Toro Rosso gooide het over een andere boeg en moest door het vertrek van Sainz op zoek naar opvolging. Pierre Gasly was de logische opvolger als GP2-kampioen en Red Bull-junior. Daniil Kvyat pakte zijn herkansing in 2017 niet beet en moest het veld ruimen. Brendon Hartley, in 2009 en 2010 Red Bull-junior, kreeg zijn kans bij het team. Beide coureurs mogen zichzelf volgend seizoen een heel jaar lang bewijzen bij Toro Rosso. Bevestigde line-up 2018: Pierre Gasly en Bredon Hartley Klik op volgende om door te gaan naar het volgende team.

Williams - Mercedes Dit seizoen debuteerde Lance Stroll voor het team. Na een moeizaam begin kwam Stroll aardig op stoom in het tweede deel van het seizoen. Felipe Massa keerde terug van zijn 'pensioen' en wil graag door met het team. Grote vraag is of Williams dat ook wil. Huidige line-up: Felipe Massa en Lance Stroll Lance Stroll is bevestigd voor 2018, maar voor Felipe Massa ligt dat anders. Welke logica heeft het nog voor Williams om met hem door te gaan? Wat voegt hij concreet toe ten opzichte van een jonge rijder? Tot die categorie behoort Pascal Wehrlein die onderdak moet zoeken en gesteund wordt door Mercedes, de motorleverancier van Williams. De Duitser verdient wat ons betreft zeker een kans bij een subtopteam om zichzelf te bewijzen. De naam van Paul di Resta horen we sinds de GP van Hongarije regelmatig, maar dat lijkt meer uit sympathie dan dat het een serieuze optie is. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Robert Kubica die al zeven jaar lang niet meer in de Formule 1 racete en gehandicapt is aan een arm. Verwachte line-up 2018: Lance Stroll en Pascal Wehrlein / Felipe Massa Klik op volgende om door te gaan naar het volgende team.

Force India - Mercedes Wat een prachtig jaar maakt het team in 2017 door. Het bezet momenteel de vierde plaats en in nagenoeg iedere race scoort het team met twee auto's punten. Esteban Ocon is de revelatie van dit F1-seizoen. In zijn eerste volledige seizoen maakt hij grote indruk Sergio Perez is een vaste waarde en eveneens zeer stabiel. Huidige line-up: Esteban Ocon en Sergio Perez Esteban Ocon zien we ook in 2018 terug bij Force India. Sergio Perez verlengde zijn contract ook. Zijn gedroomde stap naar een topteam komt er in 2018 weer niet van. Bevestigde line-up 2018: Esteban Ocon en Sergio Perez Klik op volgende om door te gaan naar het volgende team.

Red Bull Racing - Tag Heuer Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn het droom duo voor Red Bull. Beide coureurs presteren in 2017 tot volle tevredenheid van de teamleiding. Huidige line-up: Max Verstappen en Daniel Ricciardo Max Verstappen tekende tijdens de GP van Amerika een nieuw contract wat hem tot en met 2020 verbindt aan het team van Red Bull. De Nederlander is de duidelijke nummer één binnen het team, zeker gezien de toekomst. Daniel Ricciardo heeft een contract dat eind 2018 afloopt. Komend jaar zien we het sterke rijdersduo eerst nog terug in de RB14 van Red Bull. Bevestigde line-up 2018: Max Verstappen en Daniel Ricciardo Klik op volgende om door te gaan naar het volgende team.

Mercedes AMG F1 Valtteri Bottas volgde Nico Rosberg op bij het Duitse team en presteerde boven verwachting goed in de eerste helft van het seizoen. Mercedes verlengde het contract daarop met een jaar. Lewis Hamilton behaalde zijn vierde wereldtitel en heeft een contract dat nog tot eind 2018 doorloopt. Huidige line-up: Valtteri Bottas en Lewis Hamilton Lewis Hamilton heeft een contract dat eind 2018 afloopt. De Brit heeft aangegeven dat hij dat met enkele seizoenen wil verlengen. Het huwelijk tussen beide partijen is uiterst succesvol: Lewis won in de afgelopen vier seizoenen driemaal de wereldtitel. Valtteri Bottas kreeg een eenjarige contractverlenging en moet zich volgend seizoen wederom bewijzen. Na 2018 rammelt Esteban Ocon flink op de deur bij Mercedes. Bevestigde line-up 2018: Valtteri Bottas en Lewis Hamilton Klik op volgende om door te gaan naar het volgende team.

Scuderia Ferrari Met Sebastian Vettel als onbetwiste nummer een binnen het Italiaanse team kent Ferrari eindelijk weer een topseizoen. Kimi Raikkonen speelt tweede viool en zet zijn ambities compleet opzij. Huidige line-up: Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen Sebastian Vettel heeft een contractvoorstel voor drie seizoen met een contractwaarde van 120 miljoen getekend. Hierdoor blijft de Duitser tot en met 2020 verbonden aan Ferrari. Kimi Raikkonen mag wederom een jaar langer aanblijven bij Ferrari. Grote vraag is of de Fin daarna met pensioen gaat. Bevestigde line-up 2018: Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'