© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Formule 1 aan vooravond van gridstraffenbingo

28 sep. 2018 08:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Met nog zes races te gaan in het Formule 1-kampioenschap van 2018 staat inmiddels elke coureur op scherp. Mede door de introductie van de diverse Spec C-motoren heeft iedereen al het maximaal aan te spreken motorcomponenten verbruikt.

Dat gegeven maakt het aan de ene kant heel overzichtelijk wie er gridstraffen ontvangen en wie niet. Wisselt iemand naar een nieuw onderdeel, dan volgt onherroepelijk een straf.

Omdat iedereen zich in de gevarenzone bevindt, bestaat er aan de andere kant ook een kans dat de spreekwoordelijke pleuris uitbreekt, waarbij rekenmachines en telramen erbij moeten worden gepakt. Dit om te berekenen hoeveel gridstraffen iedereen krijgt en dus ook wie er vóór de ander mag starten.

Hieronder het overzicht van alle motorcomponenten die door de diverse teams en coureurs al zijn aangesproken. Van de eerste drie onderdelen (ICE, TC en MGU-H) mogen er drie per seizoen verbruikt worden, van de laatste drie (MGU-K, ES en CE) ieder twee.

In het lijstje valt het op dat Max Verstappen, in vergelijking met de concurrentie, nauwelijks meer motoronderdelen heeft verbruikt, iets wat opmerkelijk is voor een motor die achterin de Red Bull als onbetrouwbaar bestempeld wordt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen